Patriarhul Daniel, scandal de proporții cu un enoriaș. Bărbatul îl hărțuiește de opt ani

Patriarhul Daniel a ajuns la judecată. Un bărbat din Botoșani i-a pus gând rău. Omul îi solicită patriarhului despăgubiri de 20.000 de lei.

Georgiana Balaban, miercuri 16 septembrie 2020 , 11:09

patriarhul daniel în scandal
Patriarhul Daniel în scandal cu un enoriaș.[Sursa foto: spynews]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preafericitul Daniel este chemat din nou în fața judecătorilor. După mai multe procese pierdute, botoșăneanul Vasile Huminiuc a deschis un nou dosar împotriva părintelui Daniel Ciobotea.

Scandalul a izbucnit de la o reclamaţie depusă de Huminiuc împotriva unui preot din localitatea Tocileni, sesizare care, potrivit Bisericii, ar fi fost soluţionată încă din anul 2012. Cu toate acestea, Vasile Huminiuc a formulat, recent, o nouă plângere împotriva Preafericitului.

Patriarhul Daniel, implicat în plin scandal cu un enoriaș

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Iaşilor emis la scurt timp după ce Huminiuc a atacat dur Biserica, instituția condusă de Daniel ar fi rezolvat încă din 2012 problema: "Există o singură reclamație pe care domnul Vasile Huminiuc a trimis-o instituțiilor bisericești, anume cea trimisă direct la Patriarhia Română, înregistrată cu nr. 6534/27.06.2012. Această reclamație era semnată de un număr de 49 de persoane, inclusiv de domnul Huminiuc, și era îndreptată împotriva preotului Marin Octavian Poduț, de la Parohia Tocileni, Protopopiatul Botoșani.

(...) Astfel, în data de 09.08.2012, Protopopiatul Botoșani a citat părțile implicate, aducându-le la cunoștință convocarea pentru ziua de marți, 14 august 2012, ora 10.00, pentru cercetare. La această dată a avut loc cercetarea în biserica cu hramul Înălțarea Domnului din Tocileni, la care s-au prezentat: reprezentanții autorității bisericești (inspectorul bisericesc și protopopul de Botoșani), preotul Octavian Poduț (în calitate de reclamat) și doar 10 din cei 49 de reclamanți.

patriarhul daniel în scandal
Preafericitul Daniel în scandal cu un vasluian.[Sursa foto: spynews]

Citeste si: „Fiica nelegitimă” a Patriarhului Daniel s-a făcut traducător de limbă spaniolă! Stela s-a mutat la aceeași adresă unde se află vila Preafericitului, după ce a divorțat de soțul care o bătea crunt! EXCLUSIV

Citeste si: Ministrul Educației, Monica Anisie, propune o modificare în Declarația pe propria răspundere de la începerea școlii

Citeste si: Patriarhul Daniel, scrisoare către ministrul Educației: „Constituie un afront adus statutului”

De față a fost atunci inclusiv domnul Vasile Huminiuc, care a și semnat, împreună cu celelalte persoane prezente în biserică, procesul-verbal de la finalizarea cercetării. S-a constatat atunci că domnul Vasile Huminiuc nu a putut să probeze decât o parte dintre acuzațiile aduse preotului Poduț, care au și fost recunoscute de acesta și pentru care a primit avertisment și dojană arhierească (pedeapsă prevăzută de art. 50, lit. a din Regulamentul de procedură al instanțelor disciplinare și de judecată ale B.O.R). O altă parte a acuzațiilor nu a putut fi probată, iar unele plângeri din petiție nu reflectau, în fapt, nemulțumiri ale credincioșilor din parohie (cum ar fi faptul că slujba începe la ora 09.00). În concluzie, nu există decât o singură reclamație făcută de domnul Vasile Huminiuc, cea din anul 2012, care a și fost soluționată la timpul respectiv de instanțele bisericești, în deplină conformitate cu procedurile aflate în vigoare".

Citeste si: A murit Dumitru Comănescu, românul care timp de o lună a fost cel mai vârstnic bărbat din lume

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si