Patru elevi din Timisoara s-au calificat in finala unui concurs de robotica al NASA, insa nu pot participa la concurs din cauza lipsei banilor

Patru elevi din Timisoara, printre cei mai buni din lume in robotica, care au reusit sa se califice in finala unui concurs organizat de NASA si Agentia Spatiala Europeana nu vor putea participa la concurs din cauza lipsei banilor necesari deplasarii si cazarii in SUA.

Editor: Alexandra Chiric duminică 01 ianuarie 2017 , 21:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unui comunicat de presa, de duminica, al Inspectoratului Scolar Judetean Timis, echipa heRObotics a Liceului Pedagogic "Carmen Sylva” Timisoara, formata din patru tineri de la licee timisorene de top, au participat in perioada septembrie- decembrie 2016 si s-au calificat in finala Concursului International Zero Robotics.

Membrii echipei- Silaghi Fineas- clasa a X-a Liceul Pedagogic "Carmen Sylva” Timisoara, Ciuleanu Vlad Mihai- clasa a X-a Colegiul National "C.D.Loga”

Timisoara, Cândreanu David- clasa a X-a Colegiul National "C.D.Loga” Timisoara si Prodaniuc Pavel- clasa a X-a Liceul Teoretic "J.L.Calderon”, coordonati de profesorul Gabriela-Nusa Cojocaru- Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” Timisoara, au reusit o performanta greu de egalat: echipa lor, heRObotics, este a sasea din cele 14 finaliste ale Concursului International Zero Robotics, ce are ca scop programarea robotilor SPHERES – sateliti experimentali de la bordul Statiei Spatiale Internationale.

CITESTE SI: Costin, tanarul care este considerat noul Einstein, a fost premiat de NASA. Unde studiaza romanul care a uimit lumea stiintei

Cei patru elevi si coordonatorul lor au fost invitati sa participe la finala concursului, insa eforturile financiare pentru a ajunge in SUA sunt foarte mari.

”Prin proiect este asigurat accesul in sediul MIT (Massachusetts Institute of Technology – n.r.) inclusiv in Laboratoarele Space, precum si prânzul in ziua evenimetului. Echipa trebuie sa isi acopere costurile pentru transport, cazare si hrana in restul perioadei de desfasurare, precum si cheltuielile pentru obtinerea vizei SUA. Suma pentru deplasarea la MIT-Boston (USA Cambridge, Massachusetts) se ridica la aproximativ 6.400$ (in care intra transport România-SUA – 5.000 dolari; hrana – 600 dolari; cazare – 500 de dolari; transport local– 300 de dolari. Presupunând ca vom identifica oameni de bine care sa contribuie la pregatirea si perfectionarea tinerilor supradotati, ambasadori ai României la nivel mondial, ne vom intensifica eforturile in identificarea sponsorilor locali si nu numai pentru familiile copiilor nostri”, se arata in comunicatul semnat de Aura Danielescu, inspectorul- sef al ISJ Timis.

Finala Concursului International Zero Robotics va avea loc in 27 ianuarie, in Massachusetts, SUA.

Concursul se adreseaza elevilor de liceu din America de Nord, Europa si Australia, si are ca scop programarea robotilor SPHERES- Sateliti experimentali, aflati la bordul Statiei Spatiale Internationale.

Concursul este organizat anual de NASA in colaborare cu Centrul ESTEC al Agentiei Spatiale Europene ESA si Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT din USA si se finalizeaza cu invitarea primelor 14 echipe finaliste la sediile lor.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si