Pedofilia ar putea fi legalizata: Care e varsta minima propusa de ministrul Justitiei
Extern

Pedofilia ar putea fi legalizata: Care e varsta minima propusa de ministrul Justitiei

A.L.
13 nov 2017

Scade tot mai mult varsta minima oficial acceptata pentru consimtamantul sexual. Iar Parisul da tonul si in ceea ce priveste noua ordine amoroasa. Luni, ministrul francez al Justitiei a declarat ca varsta de 13 ani „ar putea fi stabilita” ca varsta minima pentru consimtamantul sexual.

Declaratia ministrului francez vine dupa ce un tribunal penal din departamentul francez Seine-et-Marne a achitat martea trecuta un barbat acuzat ca a violat o fetita de 11 ani. Instanta a apreciat cad ca nu a existat „constrangere”, iar decizia a starnit imediat un scandal urias in Franta.

Astfel, a fost relansata dezbaterea privind necesitatea de a stabili prin lege o varsta a consimtamantului la un act sexual.

„Chestiunea varstei sub care consimtamantul minorului este prezumat a nu exista este crucial, caci in mod evident exista situatii extrem de socante si inacceptabile”, a declarat ministrul Justitiei, Nicole Belloubet, citat de Evenimentul Zilei via de Le Figaro.

„Treisprezece ani este o limita acceptabila. Trebuia ca si judecatorul sa aiba capacitatea de a judeca situatiile individuale, insa ar putea fi stabilita varsta de 13 ani.”

In concluzie, la implinirea varstei de 13 ani puberii vor putea intretine relatii sexuale, fara ca partenerul/partenera sa poarte vreo responsabilitate.

Amintim ca in Romania varsta minima pentru acordul sexual este de 15 ani.

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook