Un număr de 79 de percheziţii domiciliare au loc împotriva unor rețele constituite în scopul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă cu ţigarete şi materiale explozive, dar şi spălare a banilor, au transmis procurorii DIICOT.

Percheziţiile au loc în judeţele Arad, Suceava, Dolj, Călăraşi, Sibiu, Iaşi, Teleorman, Mehedinţi, Timiş, Braşov, Covasna, Argeş, Ilfov, Constanţa şi Bucureşti, iar peste 50 de persoane urmează să fie audiate.

Citește și: VIDEO-Percheziții cu descarcerare și geamuri sparte. Traficanții de țigări, vizați de o acțiune fulger a polițiștilor și procurorilor

Cine este "regele artificiilor", vizat de perchezițiile din Timișoara

Printre locațiile percheziționate se numără și o fabrică milionarului Dan Pintilie, denumit și "Regele artificiilor", potrivit Antena 3 CNN.

„Cercetările efectuate au reliefat că, în perioada 2022- 2024, membrii celor două grupuri infracționale au procurat bunurile accizabile din afara României, le-au introdus fraudulos în țară (cu complicitatea sau susținerea unor funcționari din cadrul autorităților publice), transportat și depozitat, în scopul valorificării pe piața neagră. Pe parcursul administrării probatoriului au fost indisponibilizate cantităţile de 38.019.640 ţigarete (din care peste 24.000.000 pe parcursul a 12 acțiuni de prindere în flagrant), 64 tone tutun pentru fumat, 8,3 tone de materiale pirotehnice şi au fost desfiinţate 3 fabrici clandestine de ţigarete de contrabandă, două aflate pe teritoriul României şi una în Cehia”, se arată în comunicatul de presă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Percheziții de amploare ale DIICOT în București și 14 județe

Percheziții de amploare ale DIICOT în București și 14 județe

[Sursa foto: Captură YouTube]

Care sunt acuzațiile care sunt aduse de procurori

Cercetările efectuate au reliefat că, în perioada 2022- 2024, membrii a două grupuri infracţionale au procurat bunurile accizabile din afara României, le-au introdus fraudulos în ţară, cu complicitatea sau susţinerea unor funcţionari din cadrul autorităţilor publice, transportat şi depozitat, în scopul valorificării pe piaţa neagră.

Acțiunile vizează destructurarea a două grupuri infracţionale organizate autohtone, dar cu ramificaţii transfrontaliere în Cehia, Bulgaria şi Ucraina, constituite în scopul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă cu ţigarete, produse accizabile (tutun) şi materiale explozive (pirotehnice) şi spălare

a banilor'',

Prejudiciul în acest caz se ridică la aproape 13 milioane de euro.

Sunt puse în executare 50 de mandate de aducere

Pe parcursul administrării probatoriului au fost indisponibilizate cantităţile de 38.019.640 ţigarete (din care peste 24.000.000 pe parcursul a 12 acţiuni de prindere în flagrant), 64 tone tutun pentru fumat, 8,3 tone de materiale pirotehnice şi au fost desfiinţate 3 fabrici clandestine de ţigarete de contrabandă, două aflate pe teritoriul României şi una în Cehia, precizează sursa citată.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin activitatea infracţională a celor două grupuri se ridică la suma de 12.740.000 euro.

Potrivit sursei citate, sunt puse în executare peste 50 de mandate de aducere emise pe numele suspecţilor, din care patru sunt funcţionari publici cu statut special, audierile fiind realizate la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Timişoara.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit brutal- radioimpuls.ro

Sunt puse în executare 50 de mandate de aducere

Sunt puse în executare 50 de mandate de aducere

[Sursa foto: Captură YouTube]

Știri în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si