Pericolul din paine! Multi romani au astfel de probleme fara sa stie! Urmarile pot fi grave!
Painea poate fi cauza unei suferinte ascunse! Intoleranta la gluten poate fi extrem de periculoasa. Cumplit este ca multi nici nu-si dau seama ca sufera de aceasta maladie.

Este momentul in care organismul dumneavoastra va da semne clare ca glutenul din painea cea de toate zilele va afecteaza. Simptomele precum durerile abdominale, de cap, balonarea, agitatia si oboseala pot fi cauza unei alimentatii gresite.
Baietelui Petronelei are intoleranta la gluten, asa ca dieta trebuie sa fie stricta. Din fericire, industria alimentara incepe sa tina pasul cu numarul in crestere al celor care sufera de pe urma proteinei gasite in aproape toate cerealele.
Din pacate, in ultima vreme a aparut o noua moda: cea a produselor fara gluten promovate de multi ca aliat in diete. Specialistii atrag atentia si spun ca daca restrictia nu e pur medicala, atunci nu faceti decat sa va subtiati portofelul, nu si talia.
La persoanele care sufera de boala celiaca glutenul declanseaza un raspuns imun care distruge mucoasa intestinului subtire.
Pentru ca dererminarea afectiunii e destul de dificila, un test simplu ar fi sa eliminati cu totul glutenul, timp de o luna, si sa urmariti daca starea dumneavoastra se imbunatateste. Daca nu tolerati proteina din grau, orz si secara avem vesti bune! Puteti gati inclusiv deserturi sanatoase fara sa va puneti in pericol sanatatea.

