Peste 1,2 milioane de case risca sa ramana fara caldura in aceasta iarna. CET-urile au facut doar un sfert din reparatiile planificate - Se anunta vremuri grele

Probleme mari pentru romani in aceasta iarna. Peste 1,2 milioane de case risca sa ramana fara caldura in sezonul rece pentru ca CET-urile nu au facut reparatiile la centralele termice.

C.I.P., sâmbătă 08 octombrie 2016 , 10:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Centralele electrice de termoficare sunt vechi, unele avand aproape 50 de ani si acestea aveau nevoie masiva de reparatii, dar pana acum s-au facut doar 28% din reparatiile necesare pentru buna functionare a acestora.

In primul semestru s-au facut aceste reparatii cu un cost de 18,9 milioane de lei dintr-un total alocat de 66,5 milioane de lei si este foarte probabil ca situatia sa nu se imbunatateasca deloc pana la finalul anului.

Cei de la ANRSC spun ca productia are o capacitate redusa fiin caracterizate de eficienta redusa din cauza echipamentelor vechi, neperformante si a uzurii mari a instalatiilor asta ducand la functionarea instalatiilor energetice sub capacitatile instalate.
Dintre cele 1,27 de milioane de apartamente care risca sa ramana fara agent termin, 563.000 sunt din Bucuresti, noteaza cei de la economica.net.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si