In medie, 1200 de euro costa metrul patrat cand vine vorba de apartamente noi si vechi, la nivel national. Vorbim de o cifra medie care ne arata insa ca tarifele tot cresc! Practic, in Romania se ridica mai ales blocuri de locuinte. Celelalte sectoare din domeniul constructiilor au scazut in 2017.
 
In ciuda problemelor, in capitala proiectele rezidentiale se dezvolta si preturile cresc.
Spre exemplu, in luna martie, in cel mai mare oras din tara, un metru patrat a costat1316 euro.  Cu 14 mai mult decat in februarie si cu 141 de euro mai mult decat in martie 2017. 
 
 
Daca privim cifrele separat, atunci vedem ca tarifele au crescut si pentru apartamentele noi si pentru cele vechi. Sa ne mutam la Constanta!
 
La malul marii, un metru patrat costa 1114 euro.  Cu 4 euro mai mult decat in februarie, dar cu 122 de euro mai scump decat in martie anul trecut.
 
Cel mai scump oras din tara nu e capitala, ci Cluj-Napoca.
 
Asadar, trebuie sa aruncam o privire si la preturile din Cluj-Napoca. 
Un metru patrat costa 1483 de euro.  O crestere mica de la o luna la alta, insa una insemnata,  de 223 de euro, fata de situatia din martie 2017.
 
In Cluj-Napoca preturile au crescut cel mai mult, daca e sa ne raportam la aceeasi perioada a anului trecut.
 
Preturile au crescut si in vestul tarii. In Timisoara, spre exemplu, metrul patrat costa 1187 de euro.
Plus 20 de euro in martie fata de februarie. Si plus 122 de euro fata de martie 2017.
 
Cert  este ca anul acesta vor prinde contur tot mai multe proiecte rezidentiale.
 
Conform Institutului National de Statistica, in februarie au fost eliberate peste 2700 de autorizatii pentru cladiri rezidentiale, mai multe decat in ianuarie. 
 
Nu e insa vorba de un record. In martie 2008 pretul pe metru patrat era de peste 2.000 de euro. Acele vremuri au declansat insa o criza economica in care preturile s-au dezumflat rapid.
 
Specialistii cred ca preturile vor mai creste anul acesta, insa intr-un ritm mai redus.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si