Ploaie de stele mai 2021. Când are loc fenomenul și cum poți să vezi stelele căzătoare

Ploaie de stele mai 2021. Fenomenul astronomic extrem de interesant poate fi văzut cel mai bine în noaptea de 6 spre 7 mai, iar șansele ca în această noapte cerul să fie senin sunt foarte mari.

Author: Razvan Ilie joi 06 mai 2021 , 13:04

Ploaie de stele mai 2021. Fenomen astronomic rar[Sursa foto: Facebook / Perseide]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ploaie de stele mai 2021. Un fenomen astronomic extrem de interesant are loc în seara de joi 6 mai- vor fi vizibile cu ochiul liber așa numitele "stele căzătoare", de fapt rămăşite de la cometa Halley care în 1986 a trecut pe lângă Soare și care va mai fi vizibilă peste 76 de ani. Ca

să vezi cât mai bine fenomenul trebuie să privești cerul în această noapte, mai ales către est și sud, spun astronomii.

Ploaie de stele mai 2021. Curentul de meteori eta-Aquaride poate fi observat şi în nopţile următoare, dar va fi tot mai puţin vizibili până spre sfârșitul lunii mai.

"În noaptea anterioară şi în noaptea asta se atinge maximul. Iar curentul este activ până mai încolo în luna aceasta, dar se văd din ce în mai puţini pe oră. Dar noaptea asta, practic, e la fel de bună ca şi cea de dinainte. Acestea sunt rămăşite de la cometa Halley. Poate unii au văzut-o în 1986, Halley a trecut pe lângă Soare, s-a văzut de pe Pământ şi o să mai treacă peste 76 de ani. E o cometă pe care am văzut-o şi vedem şi ce a lăsat ea pe orbită", a declarat joi Adrian Șonka, coordonatorul Observatorului Astronomic.

Calendarul atronomic al lunii mai 2021[Sursa foto: Facebook / Observator atronomic Urseanu]

Citeste si: Lyridele, ploaia de stele atinge punctul maxim în perioada 22-24 aprilie 2021

Ploaia de stele mai 2021: cad 40 de meteoriți pe oră

Potrivit lui Adrian Şonka, este de preferat ca observaţiile să fie făcute în afara oraşului, dar aceasta nu este o condiţie obligatorie.

"E ceva clasic pentru fiecare curent de meteori: ieşi afară undeva în afara oraşului şi te uiţi măcar o oră cu ochiul liber pe cer, după miezul nopţii.

Meteorii, stelele acestea căzătoare, sunt foarte rapide şi lasă dâre luminoase pe cer, e proprietatea lor specială aceasta. Teoretic, sunt 40 pe oră. Practic, se văd jumătate şi dacă stai în oraş vezi şi mai puţine: să vezi cinci-şase stele căzătoare într-o oră nu e destul de spectaculos. De aceea e mai bine să ieşi în afara oraşului, ca să vezi măcar 10-20 de stele căzătoare pe oră", a precizat Șonka pentru Agerpres.

Adrian Şonka a mai precizat că spre dimineaţă vor putea fi observate şi planetele Jupiter şi Saturn.

"Dacă oamenii se uită după meteorii aceştia cu ochiul liber, vor vedea că înspre dimineaţă răsar planetele Jupiter, Saturn. Se văd foarte frumos, deci vezi ceva în plus. E şi Calea Lactee acolo, dacă priveşti înspre sud-est. Cerul este destul de frumos în perioada aceasta dimineaţa sau după miezul nopţii", a adăugat el. 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va... A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va bucura de un consiliu liniștit?
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si