Premierul Nicolae Ciucă a cerut vineri tragerea la răspundere a tuturor celor vinovaţi pentru surparea podului de pe râul Siret şi a dispus Ministerului Apărării Naţionale să acţioneze în regim de urgenţă pentru a restabili traficul în zona afectată.

Citeste si: Șoc- pod abia modernizat, prăbușit în râu

"Premierul a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili vinovaţi de această situaţie, în acelaşi timp, pentru ca atât cetăţenii din zona afectată cât şi cei care tranzitează această zonă cu diverse activităţi să nu fie afectaţi.

Ministerul Apărării Naţionale, chiar începând de astăzi, va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili transportul pe această zonă", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Citeste si: VIDEO| Un pod din Neamț s-a prăbușit, în timp ce un camion și o autoutilitară se aflau în tranzit/ UPDATE Au fost deschise două dosare penale

Pod surpat după reabilitarea cu milioane de euro

Joi, în jurul orei 14,00, podul care traversează râul Siret pe DJ 207 A, dintre localităţile Luţca şi Sagna, s-a prăbuşit în timp ce pe el treceau un autocamion cu nisip şi o autoutilitară.

Şoferul autocamionului, un bărbat în vârstă de 56 de ani, a fost rănit uşor, fiind transportat la spital.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Podul de Luțca, prăbuşit în timp ce pe el treceau un autocamion cu nisip şi o autoutilitară. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Nicolae Ciucă a dispus ca Ministerul Apărării Naţionale, începând chiar de vineri să demareze lucrările "pentru a găsi o soluţie în zona afectată de surparea podului peste râul Siret din judeţul Neamţ".  

Procurorii au deschis două dosare penale în urma surpării podului de la Luţca, eveniment în urma căruia o persoană a fost rănită. Unul dintre dosare vizează vătămarea corporală din culpă, iar celălalt- abuzul în serviciu, ambele fiind deschise in rem.

Istoria podului reabilitat și surpat la Luțca

Podul de la Luțca a intrat în reparații capitale în august 2020, după 30 de ani de exploatare. Valoarea investiției a fost de 8,3 milioane de lei, bani acordați prin celebrul Programul guvernamental PNDL.

După mai bine de un an de lucrări, în noiembrie 2021, Podul de la Luțca s-a redeschis, fără vreo lansare oficială.

"Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani, podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic. Zilele trecute s-a făcut testul de rezistență pe pod și avem garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone." a spus la acel moment Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În urmă cu 9 luni, jurnaliștii de la Roman TV au avertizat că podul are probleme de structură. În martie 2022, presa locală a scris că o grindă s-a desprins de pe o parte a podului de la Luțca.

"În serie de câte patru, acestea nu ar fi grinzi de susținere, potrivit informațiilor furnizate de constructor, ci doar lucrări ascunse, tencuite, la momentul reabilitării obiectivului având scopul de a întinde cablurile din hobane și nu de a susține podul. De asemenea, contructorul a transmis că faptul că una din acele grinzi s-a desprins și a fost îndepărtată, însă nu afectează cu nimic rezistența podului. Mai mult, de vină ar fi armătura veche de decenii care ar fi fost ruginită", au fost informațiile transmis de constructori la acel moment. 

Prăbușirea podului peste Siret putea să se termine cu o tragedie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si