Polemica in Italia, dupa ce vicepresedintele Camerei Deputatilor a scris ca Romania trimite infractori in Peninsula

Vicepresedintele Camerei Deputatilor din Italia, Luigi de Maio, membru al partidului populist Miscarea 5 Stele (M5S), a generat o polemica aprinsa dupa ce a denuntat pe Facebook ineficientele sistemului judiciar italian, invocand infractorii romani, relateaza Corriere della Sera.

A.L., miercuri 12 aprilie 2017 , 21:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit lui Di Maio, esecurile sistemului judiciar italian atrag delicventi din strainatate, in special din Romania. in schimb, tara noastra atrage companiile italiene care vor sa investeasca intr-un sistem unde justitia functioneaza.

Mesajul politicianului, publicat pe Facebook in urma cu cateva zile, a avut un efect de bumerang, care i-a atras numeroase critici, atat din partea adversarilor politici, cat si din partea reprezentantilor comunitatii romane din Italia.

Mesajul lui Di Maio

“Italia a importat din Romania 40% dintre infractorii lor. intre timp, Romania importa din Italia compania noastra si capitalurile noastre. Ce afacere este UE! Ca si cum in Italia nu a vrut niciodata sa faca sa functioneze justitie, chiar, de multe ori, o saboteaza voluntar, noi atragem infractori, in timp ce companiile noastre fug in sisteme judiciare mai eficiente: ca in Romania”, a scris deputatul pe Facebook.

“Va cer sa il ascultati timp de doua minute pe procuroul adjunct al Messina, Sebastiano Ardita, pentru a intelege ce au creat in Italia 20 de ani de sistem al prietenilor prietenilor”, a adaugat el.

Ambasada Romaniei a protestat fata de afirmatia deputatului. intr-o scrisoare transmisa cotidianului La Stampa, ambasadorul George Gabriel Bologan s-a declarat “ingrijorat” de mesajul care “ii jigneste pe atatia dintre concetatenii mei de buna credinta”. “Comunitatea romaneasca este bine integrata, apreciata pentru prezenta sa in panza sociala italiana, pentru contributia lor la diverse tabere”, a scris diplomatul.

“Multi dintre cetatenii mei onesti sunt pe santiere, iar angajatorii ii apreciaza si vor sa continue sa colaboreze cu ei, altii ajuta si asista atat de multe persoane singure si imobilizate, altii, medici si infirmieri aduc speranta si zambete bolnavilor, altii, care sunt ingineri, profesori, cercetatori, studenti, artisti, isi aduc contributia la dezvoltarea tarii pentru au ales-o pentru afinitati culturale si spirituale”, a adaugat el

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si