Poliția Locală primește puteri sporite. Proiectul de lege a fost adoptat de către Camera Deputaților

Noul proiect de lege adoptat de Camera Deputaților le oferă posibilitatea polițiștilor locali să ceară datele de identificare ale șoferilor care încalcă codul rutier și să aplice amenzi în cazul refuzului.

Author: Diana Bostan marți 08 noiembrie 2022 , 14:54

poliția

Poliția locală

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Proiectul de lege a fost adoptat, marţi, de către Camera Deputaților, ce oferă Poliției Locale puteri asemănătoare Poliției Rutiere.

Polițiștii locali vor primi puteri sporite

În urma acestui proiect, polițiștii locali vor putea solicita șoferilor datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, iar în cazul nerespectării transmiterii informaţiilor solicitate vor putea aplica și amenzi.

Citeste si: Șoferii fac ravagii în Capitală: un tânăr a fost prins conducând cu 145 km/h pe Splaiul Unirii

"La solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

Poliţia locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competenţelor în domeniul circulaţiei pe drumurile publice", se arată în proiect.

Proiectul de lege va fi util și în cazul parcărilor ilegale

"Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier sau de către poliţistul local, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României de către poliţiştii de frontieră", se mai arată în proiect.

Citeste si: Noi reguli pentru șoferi, în sensul giratoriu

Dacă șoferul nu comunică datele cerute, aceștia vor putea fi sancționați cu amendă de 3.000 de lei,  


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si