Politica de confidentialitate

Actualizată la data de 01.04.2020

În acest document, puteți găsi informații privind următoarele subiecte:

  1. CINE SUNTEM ȘI CUI SE ADRESEAZĂ INFORMAREA 
  2. CE TIPURI DE DATE PERSONALE COLECTAM DESPRE DUMNEAVOASTRA SI CUM PRELUCRAM ACESTE INFORMATII?
  3. SCOPURILE UTILIZARII DATELOR DUMNEAVOASTRA SI TEMEIUL JURIDIC AL PRELUCRARII
  4. PERIOADA DE RETENTIE A DATELOR
  5. CUM PARTAJĂM INFORMAȚIILE 
  6. TRANSFERURILE DE INFORMAȚII ÎN AFARA UNIUNII EUROPENE 
  7. DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ. 
  8. DREPTUL DE A DEPUNE O PLÂNGERE. 
  9. MODIFICĂRI PRIVITOARE LA NOTA DE INFORMARE 
  10. INFORMAȚII DE CONTACT

 

1. CINE SUNTEM ȘI CUI SE ADRESEAZĂ INFORMAREA

Dogan Media International SA este o societate cu sediul in București, Bd. Mărăsti nr. 65-67, Intrarea D, Pavilion D, Sector 1, Cod Poștal 011465, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr.  J40/8139/2006, cod fiscal RO 18684823 (denumită în continuare “Dogan Media International”, “noi”, “DMI”, sau un apelativ similar) care activează în industria de televiziune și media.

În calitate de radiodifuzor, operând postul de televiziune Kanal D și postul de radio Radio Impuls, producător de emisiuni de televiziune și radio, administrator al web siteurilor kanald.ro, stirilekanald.ro, wowbiz.ro, kfetele.ro, si radioimpuls.ro, (împreună „Websiteurile”) și administrator al paginilor de social media corespunzătoare acestor activități („Pagini Media”), noi prelucrăm date cu caracter personal în scopuri jurnalistice și de exprimare artistică ca parte esențială a obiectului de activitate (denumite în continuare „Scopuri Jurnalistice și Artistice”).

Potrivit legislației aplicabile, în principiu vom avea calitatea de operatori de date cu caracter personal atunci când prelucrăm datele dumneavoastră însă, atunci când prelucrarea se realizează în Scopuri Jurnalistice și Artistice, în cele mai multe cazuri aceasta va fi exceptată de la o serie de restricții și obligații precum cele de a da curs exercițiului drepturilor dumneavoastră așa cum sunt acestea prevăzute în secțiunile 7 și 8 ale prezentei Note de Informare.

Cu toate acestea, protecţia datelor dumneavoastră cu caracter personal este foarte importantă pentru noi și datele dvs. sunt în totdeauna în siguranță si prelucrate potrivit legislației aplicabile. Prezenta Notă de Informare cu privire la prelucrarea datelor descrie practicile noastre privind colectarea și utilizarea de către noi a datelor dumneavoastră personale atunci când astfel de prelucrări sunt făcute, în principiu, în alte scopuri afară de Scopurile Jurnalistice și Artistice. 

1.1 Prezenta Notă de Informare se adresează:

  • Parteneri contractuali precum furnizori, vânzători, clienți, colaboratori, invitati cu care sunt incheiate contracte privind cesiunea drepturilor de autor.
  • Utilizatorilor si vizitatorilor Website-urilor noastre, varianta Desktop si Mobile
  • Persoanelor interesate să participe în programele noastre de televiziune şi în alte producţii media, inclusiv aceia care se înscriu/înregistrează pentru a participa în  programele noastre de televiziune sau alte producţii media ale companiei noastre.
  • Invitatilor/Participanților în programele noastre de televiziune , inclusiv concursuri/promotii/campanii, şi în alte programe ale noastre.
  • Invitatilor si vizitatorilor care au acces in incinta sediului nostru.
  • Candidati pentru angajare in cadrul Dogan Media International S.A
  • Altor persoane care comunica telefonic sau online cu reprezentantii postului nostru de televiziune si ne furnizează date cu caracter personal în legătură cu activitatea noastră curentă și nu numai, date pe care în consecință le prelucrăm în condiții adecvate circumstanțelor de fapt în care ne-au fost furnizate și care pot fi detaliate expres la cerere folosind informațiile de contact prevăzute în prezenta Notă de Informare, secțiunea 10.

În cazul în care nu vă regăsiți într-una din circumstanțele descrise mai sus dar credeți că datele dumneavoatră personale sunt totuși prelucrate de noi, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] pentru detalii sau întrebări.

 

2. CE TIPURI DE DATE PERSONALE COLECTAM DESPRE DUMNEAVOASTRA SI CUM PRELUCRAM ACESTE INFORMATII ? 

  • Date profesionale ale reprezentanților legali, persoanelor de contact sau angajatilor partenerilor, clientilor, furnizorilor de servici, colectate de Dogan Media International SA in desfasurarea obiectului de activitate. Aceste date profesionale pot fi: nume, prenume, functie, numar de telefon, adresa de email, date bancare, CIF/CUI.

 

  • Cand interactionati cu paginile noastre de Internet, colectam automat date personale cum ar fi: adresa de Internet Protocol (IP), informatii de conectare, tipul si versiunea de browser, tipul de plug-in, sistemul si platforma de operare, tipul dispozitivului si marca dispozitivului mobil, date despre vizita dvs, clicuri catre, si de la Site-urile noastre(ora si data). Aceste date pot fi colectate și prelucrate în numele nostru prin fişierele de tip cookie ale terțelor părți.Mai mult, putem folosi datele personale care vă aparțin pentru a determina și identifica preferințele dumneavoastră în servirea de conținut și publicitate în cadrul vizitelor pe Websiteuri. Această colectare ne ajută să vă afișăm conținutul și publicitatea cele mai relevante iar afișarea se poate referi la produsele si serviciile noastre sau ale Partenerilor comerciali.

Website-urile noastre utilizează fișiere de tip Cookie pentru a vă distinge de ceilalți Utilizatori ai Website-urilor noastre. Acest lucru ne ajută să vă oferim o experiență bună atunci când navigați pe Website-urile noastre și ne permite, de asemenea, să ne îmbunătățim Website-urile. Ca regulă generală, pentru plasarea cookie-urilor care nu sunt strict necesare funcţionalităţii paginii este necesar consimţământul dumneavoastră, pe care vi-l solicităm la intrarea pe site. Pentru informații detaliate despre fișierele de tip Cookie pe care le folosim, cât timp le folosim și despre scopurile pentru care le folosim, consultați Politica noastră privind fișierele de tip cookie la aceasta adresă. Opţiunile dumneavoastră privind cookie-urile pot fi modificate oricând, instrucţiuni în acest sens fiind incluse în Politica de Cookies.

Website-urile noastre pot include funcții de comunicare socială, cum ar fi buton Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn sau Youtube, Whatsapp, posta electronica. Aceste funcții pot colecta informații despre dumneavoastră, cum ar fi adresa IP și website-urile pe care le vizitați, și pot seta un fișier de tip cookie pentru a îi permite să funcționeze corect. Prelucrarea acestor informații prin intermediul interacțiunilor cu aceste caracteristici este guvernată de nota de informare/politica privind confidențialitatea a companiei care le furnizează.

Această Notă de Informare nu acoperă situaţia prelucrării datelor în legătură cu accesarea linkurilor care va directioneaza catre pagini de web care nu sunt adiminstrate de noi. Atunci când accesaţi un link, acesta vă direcţionează către un website, unde veţi primi informaţii despre prelucrarea datelor dvs. prin mijloacele websitelui respectiv.

  • Prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal atunci când interacționați cu noi prin informatii furnizate prin corespondența cu noi prin telefon, e-mail sau în orice altă modalitate. Aceasta include informații pe care le furnizați atunci când participati la forumuri de discuții sau în alte activităţi de comunicare socială de pe un Website al nostru sau bază de date. Atunci când vă înscrieți pentru participarea în cadrul emisiunilor postului KANAL D pentru dumneavoastră sau în numele unei alte persoane, prin completarea unui formular de înscriere sau prin aplicatii mobile,sau în alt mod, atunci când vă înscrieți în concursuri/campanii TV, radio sau in mediul online, organizate de KANAL D și/sau partenerii săi contractuali, și când semnalati o problemă legată de Website-urile noastre. Informațiile pe care ni le furnizați pot include numele, adresa, adresa de e-mail și numărul de telefon, descriere personală și fotografie, vârsta, data nașterii și sexul, precum și alte informații, după caz.

 

  • Cand ne vizitati la sediul nostru si accesati incinta DMI va prelucram imaginea prin sistemul de monitorizare CCTV. Am implementat sistemul de monitorizare in vederea protejarii bunurilor noastre si pentru protectia si siguranta vizitatorilor nostri, in interesul nostru legitim.

 

  • Putem obține datele dumneavoastră cu caracter personal (de ex. nume, adresa, adresa de e-mail și numărul de telefon, descriere personală și fotografie, vârsta, data nașterii și sexul) de la terțe părți, precum parteneri de afaceri, apropiaţi de-ai dumneavoastră, agenţi care acţionează în numele dumneavoastră, terţe societăţi de productie sau de casting, care au fost autorizate sa ne divulge datele dvs cu caracter personal, in conformitate cu drepturile dumneavoastra. In cazul în care obținem datele dumneavoastră cu caracter personal de la o terță parte, vă vom furniza toate informațiile relevante despre prelucrare cât mai curând posibil, dar în orice caz nu mai târziu de o lună de la obținerea datelor dumneavoastră cu caracter personal, inclusiv privind categoriile de date cu caracter personal care fac obiectul prelucrării, scopul prelucrării și temeiul juridic al acesteia.

 

  • Date cu caracter personal speciale legate de invitati, participanti sau concurenti si/sau alte persoane (de exemplu informații despre originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice, sănătatea, viața sau orientarea sexuală, cazierul juridic), în situația în care: (a) sunt relevante pentru participarea dvs. în emisiune/program/concurs; (b) suntem obligați să facem acest lucru prin lege; (c) în cazul în care v-ați exprimat consimțământul explicit în acest sens; (d) Dogan Media International SA, prin activitatea jurnalistica, indeplineste sarcini de interes public si/sau (e) datele sensibile sunt/au fost făcute publice în mod manifest de către persoana vizată. În cazul în care ne furnizați în mod voluntar date cu caracter personal (inclusiv date cu caracter personal sensibile) prin interacțiunea dumneavoastră cu Website-urile noastre sau prin corespondența cu noi prin telefon, e-mail,prin aplicatii mobile, sau în orice altă modalitate, din proprie voință și nu la cererea noastră, vom șterge astfel de date cu caracter personal din sistemele noastre dacă nu considerăm că prelucrarea acestora este necesară pentru un scop legitim al nostru.

 

  • In cazul in care ne trimiteti date personale continute in CV, Scrisori de intentie sau Recomandari, la adresa de email dedicata: [email protected] pentru a aplica la unul din posturile din cadrul grupului Dogan Media International S.A, va vom prelucra date personale, cum ar fi: nume si prenume, adresa de domiciliu, data si locul nasterii, starea civila, CNP, cetatenie, nationalitate, studii si experienta profesionala, statut ocupational, adresa de e-mail, numar de telefon, etc.

 

3. SCOPUL UTILIZARII DATELOR DUMNEAVOASTRA SI TEMEIUL JURIDIC AL PRELUCRARII

Vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în cazul în care trebuie să executăm un contract incheiat cu dumneavoastră; dacă trebuie să respectăm o obligație legală (de exemplu, legile aplicabile în relaţiile de muncă, contabilitate, audit, ); atunci când este necesar pentru interesele noastre legitime, și pentru interesele dumneavoastră (de exemplu, pentru asigurarea securității IT și a rețelelor), cu excepția cazului în care drepturile dumneavoastră fundamentale prevalează față de aceste interese; în cazul în care este necesar pentru interesul public sau în scopuri oficiale.

În unele cazuri, vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal doar cu consimțământul dumneavoastră. În aceste cazuri, vă vom solicita separat consimțământul dumneavoastră, în mod transparent, atunci când furnizați datele dumneavoastră cu caracter personal. Ulterior, veți putea să vă retrageți consimțământul în orice moment prin transmiterea unui e-mail la [email protected]  Cu toate acestea, retragerea consimţământului nu va afecta legalitatea niciunei prelucrări care a avut loc înainte de retragerea acestuia.

 

TEMEI LEGAL

SCOPURI

In vederea executarii unui contract

(Termeni si conditii produse media DMI)

Persoana vizată a făcut demersuri anterioare încheierii unui contract.

Parte a oricărui contract încheiat cu Kanal D pentru înscrierea, contribuţia şi/sau participarea dumneavoastră într-un program,TV sau altă producţie media (in calitate de candidat/participant/invitat/colaborator), inclusiv in baza  contractelor privind cesiunea drepturilor de autor si/sau inclusiv pe baza termenilor si conditiilor pe care le acceptati in cadrul unui Regulament de participare in cadrul unui concurs sau emisiuni-concurs. Pentru situaţiile în care am încheiat cu dumneavoastră un contract pentru participarea în programele sau producţiile noastre media, ne vom rezerva dreptul de a difuza  programul, chiar dacă ati renuntat ulterior sa participati în cadrul acestor programe sau producţii, sau chiar daca productiile respective vor fi redifuzate ulterior, intr-o forma reeditata. 

În scopul furnizării de servicii, livrării de bunuri și efectuării plăților în baza contractelor cu partenerii comerciali.

 

In vederea unei obligatii legale

Pentru gestiunea fiscală și contabilă, păstrarea/depozitarea și arhivarea documentelor, activitatii de resurse umane, audit intern sau extern, conformarea cu solicitări întemeiate ale autorităților publice competente; orice obligație legală prevazuta fie de legile aplicabile domeniului audiovizualului, fie drepturilor de autor si alte legi incidente in activitatea Dogan Media Intl.SA.

Când ne transmiteţi o solicitare sau o reclamaţie în legătură cu drepturile dumneavoastră prin email. Aceste date sunt prelucrate în temeiul obligaţiei legale de a vă identifica şi a vă răspunde la solicitările în legătură cu drepturile dumneavoastră ca persoană vizată.  În măsura în care trebuie să vă identificăm în acest scop, vom prelucra şi datele puse la dispoziţie în acest sens.

Realizarea de verificări în scopul prevenirii spălării banilor, prevenirii și detectării fraudelor și îndeplinirii altor obligații de verificare impuse de lege;

Divulgarea datelor dumneavoastră cu caracter personal ca urmare a unei obligații legale (către o autoritate publică sau o instanţă de judecată)

 

Indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public.

Pentru prelucrari realizate in scopuri jurnalistice, Dogan Media International SA isi poate intemeia prelucrarea si pe indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau prelucrarea se referă la date cu caracter personal care sunt făcute publice în mod manifest de către persoana vizată.

In interesul legitim al organizatiei noastre

Selectia si preselectia candidatilor care se inregistreaza pentru participarea in emisiunile noastre-concurs.

Pentru productia si difuzarea de programe audio-vizuale;

Cu scopul de a va oferi accesul direct in vederea participarii in emisiuni/programe;

Pentru a răspunde  intrebărilor sau sesizărilor primite în legătură cu participarea dumneavoastră în cadrul programelor noastre;

Pentru a păstra programele și datele dumneavoastră cu caracter personal incluse în acestea în arhiva Kanal D, cu scopul de a redifuza programele sau pentru a le utiliza în scop comercial;

Pentru buna functionare a paginilor noastre de Internet pentru a le adapta cat mai bine la nevoile utilizatorilor nostri,

Putem prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, precum datele de identificare, datele de contact și adresa de reședință, în scopul posibilei exercitări a drepturilor  noastre juridice. Această prelucrare se bazează pe interesul nostru legitim, fiind necesar să ne exercităm drepturile în cazul unor eventuale litigii.

Când va inscrieti sau sunteti invitat pentru realizarea de materiale audio-video/foto, sau cand doriti sa participati la preselectii, selecții, înregistrări, sau doriti sa participati la emisiuni ori la campanii de promovare a emisiunilor, la difuzarea sau publicarea în orice mod a imaginii dvs foto, a înregistrărilor audio-video si, în general, pentru comunicarea publică a emisiunilor pentru anumite scopuri jurnalistice sau artistice;

In scopuri jurnalistice, pentru a oferi informatii, stiri, materiale si emisiuni cu caracter informativ sau de dezbatere publica, in vederea desfasurarii activitatii jurnalistice, artistice si/sau de divertisment, atunci când dreptul la liberă exprimare, astfel cum este prevăzut de legislația în vigoare, prevalează asupra dreptului la imagine sau la viață privată al Persoanei vizate;

Pentru protejarea bunurilor DMI si pentru siguranta si protectia vizitatorilor nostri in sediul companiei noastre, prin sistemul CCTV.

 

Pe baza consimtamantului dumneavoastra,

Prelucram datele personale pentru: identificarea candidaţilor pentru specificul fiecărei Emisiuni Kanal D prin înscrierea, înregistrarea, participarea şi/sau prezenţa dumneavoastră în/la producția sau înregistrarea unui program de televiziune sau a altei producții media pentru prelucrarea de date cu caracter personal sensibile, prin vizitarea/accesarea site-urilor noastre web, si/sau completarea formularelor de pe site-urile noastre; prin e-mail, sau prin aplicatii mobile;

Cand va inscrieti pentru participarea in cadrul emisiunilor Kanal D pentru dvs sau in numele unei alte persoane,(pentru copii) pentru comunicarea cu dvs. in legatura cu participarea dvs la productia sau inregistrarea unui program de televiziune, precum si in scopuri de marketing si/sau pentru transmiterea de invitatii la alte emisiuni/ programe viitoare, sau la evenimente corporate organizate de Dogan Media International SA.

 

  • Prelucrarea datelor personale ale minorilor

Dogan Media International SA isi asuma obligaţia de a proteja confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale minorilor care nu au împlinit vârsta de 16 ani. Datele minorilor care au mai puţin de 16 ani, nu vor fi prelucrate in lipsa acordului obtinut in prealabil de la părinţi sau reprezentantul legal. Ne rezervăm dreptul de a intreprinde masuri pentru a verifica daca persoana a implinit varsta minima necesara pentru a isi exprima  consimtamantul, sau pentru a verifica daca persoana care exprima consimtamantul in numele minorului este parintele sau tutorele legal al acestuia.

 

4. PERIOADA DE RETENTIE A DATELOR

Dogan Media International păstrează datele dumneavoastră personale numai atât timp cât este necesar, în conformitate cu termenele minime impuse de legislație precum și de necesitățile desfășurării activității curente. Astfel de perioade de retenție nu depășesc perioada necesară pentru a îndeplini scopurile specificate în prezenta Notă de Informare.

La data acestui document, datele personale, cu excepția situațiilor în care prevederile legale specifica explicit o anume perioada de pastrare, sunt reținute, ca regulă, pentru perioada de 3 ani, pe care o considerăm necesară în mod rezonabil în cele mai multe cazuri, sau pe perioada nedeterminata, in cazul materialelor audio-video/productii TV proprii redifuzabile, conform politicii interne de retentie a datelor din cadrul Dogan Media International SA.

În situația în care prelucram datele dvs cu caracter personal în temeiul consimțământului, aceste date vor fi prelucrate numai pe perioada in care exista scopul prelucrarii, atât timp cât consimtamantul este valabil. In cazul în care vă retrageți sau limitați consimțământul înainte de expirarea acestei perioade vom înceta prelucrarea datelor cu caracter personal respective în scopurile relevante. Informații specifice cu privire la perioada de păstrare a Cookieurilor se găsesc aici.(Politica de Cookies)

În situația în care vă sunt necesare informații suplimentare cu privire la durata de timp pentru care se păstrează datele dvs. personale, vă rugăm să ne contactați la [email protected].

 

5. CUM PARTAJĂM INFORMAȚIILE 

În cadrul organizației noastre, vor avea acces la datele personale întotdeauna un număr limitate de persoane, acest număr fiind dictat de necesități administrative, legale și organizaționale. Printre persoanele din cadrul organizației noastre care ar avea acces la datele dvs. cu caracter personal se numără angajati din departamentele de Știri, IT, Financiar, Producție, Marketing, Vânzări sau Juridic. Noi ne vom asigura întotdeauna că orice persoană care își desfășoară activitatea profesională în cadrul organizației noastre și care are acces la informațiile dumneavoastră personale este supusă obligațiilor de confidenţialitate şi securitate în acord cu prezenta Notă de Informare și cu legislația aplicabilă.

Dogan Media International nu vinde date cu caracter personal care vă aparțin iar atunci când aceste date sunt divulgate unor terți, divulgarea se va face în scopurile și către terți precum cei descrişi mai jos. Vom lua măsurile adecvate pentru a asigura că datele dumneavoastră personale sunt prelucrate, securizate și transferate în conformitate cu cerinţele legale.

  • 1 Dezvăluirea datelor către terți

Noi vom dezvălui partea necesară din datele dumneavoastră personale numai în măsura în care sunt necesare şi numai următoarelor categorii de terţi:

  • (a)  Societăți care ne oferă servicii relevante pentru Websiteuri, cum ar fi analiză trafic, integrări cu servicii social media, furnizori de publicitate pe site, furnizori de sisteme IT şi furnizorii de servicii de mentenanţă. O listă a acestora poate fi obţinută la cerere. În ce priveşte entităţile care plasează Cookieuri prin intermediul Websiteurilor, găsiţi aceste informaţii în politica noastră de Cookieuri,
  • (b) terţe societăţi de producţie, echipe de producţie sau co-producători împreună cu care realizăm un program de televiziune şi/sau orice altă producţie media;
  • (c) agenții de publicitate și rețelele de publicitate care solicită informațiile dumneavoastră pentru a selecta și a difuza anunțuri publicitare relevante pentru dumneavoastră. Nu vom divulga agențiilor de publicitate informații despre persoane care pot fi identificate, dar le vom furniza informații agregate despre Utilizatorii noștri, fara ca acestia sa poata fi identificati.De asemenea, putem utiliza astfel de date agregate pentru a ajuta agențiile de publicitate să ajungă la categoria de public pe care o vizează. Putem să folosim informațiile cu caracter personal pe care le-am colectat de la dumneavoastră pentru a respecta dorințele agențiilor de publicitate prin afișarea mesajelor lor publicitare publicului vizat;
  • (d) Pe alte platforme terte (de ex: Facebook), pentru ca produsele noastre media să vă poată fi prezentate ;
  • (e)  Alte entitaţi cum ar fi autoritățile și instituțiile publice, contabilii, auditorii, avocații și alți consilieri profesionali externi, în cazul în care activitatea acestora necesită cunoașterea acestora sau în cazul în care legea ne impune să le divulgăm.

De asemenea, vom divulga informațiile dumneavoastră personale unor terți:

  • (a) În cazul în care ne solicitaţi sau ne daţi acordul în acest sens;
  • (b) Persoanelor care pot demonstra că deţin autoritatea legală de a acţiona în numele dumneavoastră;
  • (c) în cazul în care este interesul nostru legitim să facem acest lucru pentru a administra, extinde sau dezvolta activitatea comercială;
  • (d) în cazul în care avem obligaţia de a dezvălui datele dumneavoastră personale pentru a respecta o obligație legală, orice solicitare legală din partea autorităţilor guvernamentale sau executive, şi după cum poate deveni necesar pentru a îndeplini anumite cerinţe de securitate națională sau de aplicare a legii sau a de preveni anumite activităţi ilegale;
  • (e) pentru a răspunde oricăror pretenţii, pentru a ne proteja drepturile noastre sau ale unui terţ, pentru a proteja siguranţa oricărei persoane sau pentru a preveni orice activitate ilegală. Unii din acești destinatari pot utiliza datele dvs. în țări aflate în afara Spatiului Economic European. Vă rugăm să consultați secțiunea 6 de mai jos pentru mai multe detalii privitoare la acest subiect.
  • 2 Restricții legate de utilizarea informațiilor personale de către destinatari

Terţii cărora le punem la dispoziţie informaţiile dumneavoastră personale conform specificațiilor de mai sus sunt limitaţi (prin lege și prin contract) cu privire la modul în care pot folosi informațiile dumneavoastră personale în scopurile specifice identificate de noi. Noi ne vom asigura întotdeauna că orice terți cu care alegem să partajăm informațiile dumneavoastră personale sunt supuşi obligațiilor de confidenţialitate şi securitate în acord cu prezenta notă de informare și cu legislația aplicabilă. Totuși, pentru evitarea oricărui dubiu, această prevedere nu este aplicabilă în cazul în care divulgarea nu este decizia noastră.

6. TRANSFERURILE DE DATE ÎN AFARA UNIUNII EUROPENE

Ca regulă generală, datele dumneavoastră nu sunt transferate de noi către destinatari din afara Uniunii Europene. Dacă totuşi acest lucru se va întâmpla, vom lua măsuri adecvate pentru a ne asigura că destinatarul protejează informațiile dvs. personale în mod adecvat, cum ar fi încheierea de clauze standard aprobate de Comisia Europeană, şi vom actualiza această nota de informare.

Trebuie, de asemenea, reținut că informații colectate de terți prin Cookieuri (de exemplu, agenții de publicitate sau alte terțe părți care au interes în a servi publicitate), pot fi, în anumite situații, transferate și stocate în afara Uniunii Europene. Pentru detalii, vă rugam consultați politica noastră de Cookieuri aici.

7. DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ

În calitate de persoană vizată, aveți drepturi legale specifice legate de datele personale pe care le colectăm de la dumneavoastră. Dogan Media International va respecta drepturile dumneavoastră și va da curs solicitărilor dumneavoastră în mod adecvat.

  • (a) Dreptul de a vă retrage consimțământul:Dacă v-ați dat consimțământul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră personale, vă puteți retrage consimțământul în orice moment.
  • (b) Dreptul de acces: Puteți solicita informații legate de datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră, inclusiv informații legate de categoriile de date pe care le deținem sau pe care le controlăm, pentru ce sunt folosite acestea, sursa din care le-am colectat dacă le-am obţinut indirect și cui sunt divulgate aceste date, dacă este cazul.Vă vom oferi o copie a datelor dumneavoastră personale la cerere. Dacă solicitați mai multe copii ale datelor dumneavoastră personale, vă putem percepe o taxă rezonabilă bazată pe costurile administrative.
    Aveți dreptul la informare privind măsurile noastre de protecție pentru transferul datelor dumneavoastră personale într-o țară din afara UE și SEE, dacă transferăm datele dumneavoastră personale într-o asemenea ţară.
  • (c) Dreptul la rectificare: Puteți obține de la noi rectificarea datelor personale pe care le prelucrăm referitoare la dumneavoastră. Depunem eforturi rezonabile pentru a menține datele personale aflate în posesia noastră care sunt utilizate în mod continuu, corecte, complete, actualizate și relevante, pe baza celor mai recente informații de care dispunem.
  • (d) Dreptul la restricționare:Puteți obține din partea noastră restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră personale, în cazul în care:
    • contestați corectitudinea datelor dumneavoastră personale, pentru perioada de care avem nevoie pentru a verifica corectitudinea,
    • prelucrarea este nelegală dacă solicitați restricționarea prelucrării în locul ștergerii datelor dumneavoastră personale,
    • nu mai avem nevoie de datele dumneavoastră personale dar dumneavoastră le solicitați pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea pretențiilor legale, sau
    • aveți obiecții legate de prelucrare în timp ce noi verificăm dacă motivele noastre întemeiate prevalează.
  • (e)  Dreptul la portabilitate:Aveți dreptul de a primi datele dumneavoastră personale pe care ni le-ați furnizat, iar în cazul în care este fezabil din punct de vedere tehnic, să solicitați ca noi să transmitem datele dumneavoastră personale (pe care ni le-ați furnizat) unei alte organizații.
    Aceste două drepturi sunt drepturi pe care le aveți dacă, în mod cumulativ:
    • vă prelucrăm datele personale cu mijloace automate,
    • ne bazăm, în prelucrarea datelor dumneavoastră personale, pe consimțământul dumneavoastră sau prelucrarea de către noi a datelor dumneavoastră personale este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteţi parte;
    • transmiterea datelor dumneavoastră personale nu are un efect negativ asupra drepturilor și libertăților altor persoane.
  • (f) Dreptul la ștergere: Aveți dreptul să solicitați să ștergem datele personale pe care le prelucrăm despre dumneavoastră. Trebuie să ne conformăm acestei cereri dacă prelucrăm datele dumneavoastră personale, cu excepția cazului în care datele sunt necesare:
    • pentru exercitarea dreptului la libertatea de expresie și informare;
    • pentru a ne conforma unei obligații legale pe care o avem;
    • în scopuri de arhivare în interes public, științific sau pentru studii istorice sau în scopuri statistice; sau
    • pentru a determina, exercita sau apăra pretenții legale.
  • (g)  Dreptul la obiecție:Puteți obiecta în orice moment la prelucrarea datelor dumneavoastră personale din motive legate de situația dumneavoastră particulară, cu condiția ca prelucrarea să nu se bazeze pe consimțământul dumneavoastră ci pe interesele noastre legitime sau pe cele ale unei terțe părți. În acest caz nu vom mai prelucra datele dumneavoastră personale, cu excepția cazului în care (i) putem dovedi motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dumneavoastră sau (ii) sau în cazul în care scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță. Dacă obiectați la prelucrare, vă rugăm să specificați dacă doriți, de asemenea, ca datele dumneavoastră personale să fie șterse, în caz contrar noi doar le vom restricționa. Puteți obiecta întotdeauna la prelucrarea datelor dumneavoastră personale în scop de marketing direct întemeiat pe interesul nostru legitim, oricare ar fi motivul dumneavoastră. Dacă marketingul s-a bazat pe consimțământul dumneavoastră, vă puteți retrage consimțământul.

Vă rugăm să rețineți:

  • Perioada de timp:Vom încerca să vă îndeplinim cererea în termen de 30 de zile. Această perioadă poate fi prelungită din cauza unor motive specifice legate de dreptul legal specific sau de complexitatea cererii dumneavoastră. În orice caz, dacă această perioadă este prelungită, vă vom informa în privința termenului de prelungire și a motivelor care au dus la această prelungire.
  • Restricționarea accesului:În anumite situații, s-ar putea să nu vă putem acorda accesul la toate sau o parte a datelor dumneavoastră personale din cauza unor restricţii legale. Dacă vă refuzăm cererea de acces, vă vom comunica motivul acestui refuz.
  • Imposibilitatea identificării:În anumite cazuri, s-ar putea să nu vă putem identifica datele personale din cauza elementelor de identificare pe care ni le furnizați în cerere. În astfel de cazuri, dacă nu vă putem identifica drept persoană vizată, nu putem da curs cererii dumneavoastră în conformitate cu această secțiune, cu excepția cazului în care ne oferiți informații suplimentare care să ne permită să vă identificăm. Vă vom informa și vă vom da posibilitatea de a ne oferi astfel de detalii suplimentare.

Exercitarea drepturilor dumneavoastră: Pentru a vă exercita drepturile, vă rugăm să ne contactați în scris (inclusiv electronic) la detaliile de contact oferite în secțiunea 10 de mai jos.

 

8. DREPTUL DE A DEPUNE O PLÂNGERE

Dacă aveţi o nemulţumire cu privire la modul în care prelucrăm datele dumneavoastră, am prefera să ne contactaţi pe noi direct pentru a vă putea soluţiona problema. Cu toate acestea, puteţi contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal prin website-ul lor (www.dataprotection.ro), sau puteţi scrie la:

Nume: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Adresă: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România

Telefoane:

Fax:   +40.318.059.602

Email: [email protected] 

 

9. MODIFICĂRI PRIVITOARE LA NOTA DE INFORMARE

Ne rezervăm dreptul de a ne modifica, atunci când considerăm oportun, practicile de protecţie a datelor și de actualiza și modifica prezenta notă de informare în orice moment. Din acest motiv, vă încurajăm să verificaţi periodic prezenta notă de informare . Această notă de informare este actualizată la data la care apare în partea superioară a documentului. Vom trata datele dumneavoastră personale conform notei de informare în baza căreia sunt colectare datele respective, cu excepția cazului în care avem consimțământul dumneavoastră de a le trata altfel.

 

10. INFORMAȚII DE CONTACT

Vă rugăm să adresați întrebările dumneavoastră privind subiectul protecției datelor și orice cerere pentru exercitarea drepturilor dumneavoastră la următoarele informații de contact ale responsabilului nostru cu protecţia datelor personale:

Funcţie: Responsabil cu Protecția Datelor

Email: [email protected]

 

Adresă: București, Bd. Mărăsti nr. 65-67, Intrarea D, Pavilion D, Sector 1, Cod Poștal 011465,

Tel: +40 031 4075555,

Fax: +40 031 8055942

Vom cerceta și vom încerca să soluţionăm orice astfel de reclamaţie sau cerere cu privire la drepturile dumneavoastră.

Dacă nu sunteţi mulţumit(ă) de răspunsul primit, puteţi depune o reclamaţie şi la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ale cărei date se regăsesc mai sus, în sectiunea 8.