Polițiștii de frontieră au oprit o dubiță la ieșirea din țară! L-au rugat pe șofer să le arate ce transportă! Când au văzut ce avea în spate au scos pistoalele!

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat cinci cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși în canapelele transportate cu un microbuz de un șofer turc.

Stirile Kanal D, luni 14 ianuarie 2019 , 14:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

S-a intamplat ieri, in jurul orei 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj. Un turc, aflat la volanul unui microbuz, s-a prezentat la punctul de frontiera, pt a intrat in tara. Şoferul transporta canapele din Bulgaria, în Germania.

În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport.

Astfel, în compartimentul marfă al microbuzului, au fost descoperite ascunse, în spaţii special amenajate în interiorul canapelelor, cinci persoane de sex masculin.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni irakieni şi doi cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, care au declarat că intenționau să ajungă astfel într-un stat din vestul Europei.

La cercetări, șoferul a declarat că a fost rugat de un prieten să transporte canapelele în Germania și a susţinut că nu ştia de persoanele ascunse în microbuz.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, migranţii şi șoferul turc au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Te-ar putea interesa si