Familia Moțoc, o familie cu nouă copii premianți, a avut o viață normală, însă, într-o zi a ajuns să piardă tot.

Aceștia au avut un acoperiș deasupra capului, însă pentru ei, ,,Acasă'' a devenit o mașină.

Aceasta este drama familiei Moțoc, prezentată în cadrul emisiunii ,,Asta-i România'', moderată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Familia Moțoc este formată din nouă copii, având vârste cuprinse între 3-15 ani.

Cei mai mici dintre copii dorm la prietenii de familie, iar cei mai mari dorm în mașină. Tot mașina este locul în care aceștia își fac temele pentru școală și învață. Nu le este ușor, dar gândul că se au unii pe alții îi mai alină. 

Povestea copiilor premianți și bursieri care trăiesc în mașină

Alexandra este mama celor nouă copii, care locuiesc în mașină. Aceasta a devenit casa lor: o mașină parcată la marginea unui câmp înghețat. De trei ani, cele nouă suflete, vesele, calde, cu un chip pe care nu ai reuși să le citești drama în care se află, își duc soarta acolo. Tot acolo mănâncă și se joacă. În ciuda situației, copiii sunt conștiincioși și nu își neglijează școala. 

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Până acum trei ani, viața lor era normală, liniștită, de familie. Nimic nu părea să le strice fericirea. La începutul pandemiei, soțul Alexandrei, tatăl copiilor, de profesie compozitor, a rămas fără un loc de muncă. Aceștia au rămas cu rata casei în urmă, banca dându-i în judecată în acest context. Familia Moțoc, în urma unui proces, a pierdut casa. De atunci, calvarul a început. 

Rămasă în stradă, familia Moțoc a încercat să găsească o locuință cu chirie, însă din toamnă, lucrurile au revenit la normal.

Căutările au continuat, însă fără noroc, soarta ducând-o în situația de a locui în mașină.

Cei mici dorm cu pături și geci pe ei

Alexandra este profund îndurerată de situația în care se află acum, alături de copiii săi. Îi este greu la gândul că trebuie să își hrănească sufletele în mașină, dar și să încălzească mașina, pornind motorul. Copiii dorm cu geci și pături pe ei.

Întrebată ce și-ar dori, una dintre fetițe a răspuns că și-ar dori ca mama lor să fie fericită și să aibă o casă.

Singura care le-a rămas alături este o prietenă, la care cei mici mai rămân din când în când.

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, O familie greu încercată

Alexandra, mama copiilor: ,,Când eram la bine, toată lumea era lângă noi''

Îndurerată, Alexandra a răspuns că în perioada în care lucrurile mergeau bine, toată lumea era în preajma lor. După ce au fost evacuați, însă, situația nu a stat tocmai bine.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului- radioimpuls.ro

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, O familie greu încercată

Atunci când sunau pentru ajutor, toți prietenii au spus că nu au, că au probleme la rândul lor. Alături le-au fost, de fapt, străinii.

Copiii nu au renunțat la educație, în ciuda situației grele în care se află. Aceștia sunt bursieri, nefiind descurajați de faptul că își fac temele chiar pe bordul mașinii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si