Povestea lui Ionut, un tanar crescut la orfelinat. Acum are trei copii si propria afacere

Ionut Muscu este un tanar orfan care a crescut la o casa de copii si care a avut parte de multe greutati in viata. Acum el este tatal a trei copii si are propria afacere.

A.S., luni 30 ianuarie 2017 , 11:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Povestea de viata a lui Ionut Muscu ar trebui sa constituie un exemplu pentru toti copiii institutionalizati. El a crescut intr-un orfelinat, dupa ce ambii parintii i-au decedat. Cand a implinit 18 ani, a fost nevoit sa plece de la casa de copii, iar o perioada a stat pe strazi, pana cand "nea Gelu" l-a angajat la frizeria lui.

Acum barbatul a reusit, cu multa munca, sa isi deschida propria frizerie, care, desi nu este luxoasa, este mereu curata si este a lui. Ionut s-a casatorit cu o fata de la un centru de plasament, nevazatoare, care i-a daruit trei copii frumosi. Ei stau intr-un apartament cu chirie si viseaza insa la o casa cu gradina şi curte, o casa a sa, in care sa nu se teama ca poate veni proprie¬tarul sa-l scoata afara in orice clipa, iar copiii sa se poata juca in voie, scrie Ziarul de Iasi.

In ciuda greutatilor, nu uita insa sa-i ajute pe cei care au nevoie de un sprijin. A dat de mancare batranilor fara locuinta, a sunat la Primarie sa ceara ajutor pentru ei sau i-a dus chiar el la Centrul „C. A Rosetti“ pentru a avea unde sa doarma noaptea. De asemenea, copiii strazii ii sunt prieteni şi a devenit un mentor şi un exemplu pentru ei. Ii tunde fara sa le ceara bani, le povesteşte greutatile prin care a trecut şi cum, prin munca, dar şi credinta şi o viata linistita, fara alcool, tigari sau petreceri, a reust sa-si deschida o afacere şi sa-si intemeieze o familie.

Povestea de viata a lui Ionut Muscu ar trebui sa constituie un exemplu pentru toti copiii institutionalizati. El a crescut intr-un orfelinat, dupa ce ambii parintii i-au decedat. Cand a implinit 18 ani, a fost nevoit sa plece de la casa de copii, iar o perioada a stat pe strazi, pana cand "nea Gelu" l-a angajat la frizeria lui.
Acum barbatul a reusit, cu multa munca, sa isi deschida propria frizerie, care, desi nu este luxoasa, dare este mereu curata si este a lui.
Ionut s-a casatorit cu o fata de la un centru de plasament, nevazatoare, care i-a daruit trei copii frumosi.
Ei stau intr-un apartament cu chirie si viseaza
insa la o casa cu gradina şi curte, o casa a sa, in care sa nu se teama ca poate veni proprie¬tarul sa-l scoata afara in orice clipa, iar copiii sa se poata juca in voie.
In ciuda greutatilor, nu uita insa sa-i ajute pe cei care au nevoie de un sprijin. A dat de mancare batranilor fara locuinta, a sunat la Primarie sa ceara ajutor pentru ei sau i-a dus chiar el la Centrul „C. A Rosetti“ pentru a avea unde sa doarma noaptea. De asemenea, copiii strazii ii sunt prieteni şi a devenit un mentor şi un exemplu pentru ei. Ii tunde fara sa le ceara bani, le povesteşte greutatile prin care a trecut şi cum, prin munca, dar şi credinta şi o viata liniştita, fara alcool, tigari sau petreceri, a reuşit sa-şi deschida o afacere şi sa-şi intemeieze o familie.
„Am dus un copil la Centrul de pla¬sament. I-am povestit ca acum sunt conditii bune, ca cei de la centru au grija de copii, ca pot invata o meserie“, imi povesteşte Ionut.
Iar tinerii au incredere in el, se simt apropiati de povesta lui, se incred in sfaturile primite. Nici nu ar putea fi altfel cand, in ciuda greutatilor, a reuşit sa razbata şi sa stea ferm pe propriile picioare

Citeste mai multe AICI.

Te-ar putea interesa si