Povestea romancelor fortate sa se prostitueze in Spania pe 2,5 euro. "Daca fugi, iti taiem gatul. Chem oamenii sa ti-l taie"

Jurnalistii de la El Pais au realizat un reportaj despre gruparile violente de romani din Spania care le obliga pe romance sa se prostitueze, le iau banii, le bat si le ameninta.

V.P., miercuri 19 aprilie 2017 , 18:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Andreea este una dintre victimele unui astfel de grup de proxeneti. Mama a patru copii, femeia a plecat din Romania in Spania, avand promisiunea ca va lucra ca bona a nepoatei celei care urma sa ii devina "calau", scriu cei de la El Pais, citati de Libertatea.ro.

Andreea a fost tinut incuiata in casa, fotografiata goala pentru a-i oferi "serviciile" online si fortata sa munceasca gratis si sa se prostitueze timp de doi ani. Banii castigati erau luati de femeia "calau", iar Andreea primea doar 2,5 de euro pentru fiecare barbat cu care intretinea relatii intime. Judecatorii au decis ca femeia a trait in "semi-sclavie". In 2016, gruparea a fost destructurata, iar membrii acesteia, majoritatea romani, au fost arestati.

"Iti taiem gatul. Chem oamenii sa ti-l taie", asta auzea Andreea de fiecare data cand incerca sa fuga.

"In lumea aceasta nu exista niciun fel de scrupule", este descrierea pe care o face un comandant al Guardia Civil tehnicilor folosite de retele pentru a constrange victimele. "Le trateaza ca pe o marfa. Le confisca", adauga un comisar al Politiei Nationale. "Delicventii romani sunt in primul rand violenti", completeaza un alt agent.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si