Potrivit autorităților de la Marea Neagră, pentru finanțarea proiectului de reducere a eroziunii de pe litoralul românesc, Uniunea Europeană a pus condiția protejării speciilor de scoici. Acestea sunt un indicator al calităţii apei și au rol esențial în dezvoltarea biodiversității.

Aceste specii protejate de scoici se regăsesc în România pe plajele din Eforie, la țărm şi până unde marea are un metru adâncime. Scoicile stau ascunse în nisip şi, acum, în perioada lucrărilor de reabilitare a plajelor, vor fi extrase din apă şi depozitate în condiţii speciale.

Citeste si: Pățania unui hoț din Brăila. A intrat de 4 ori în aceeași casă și nu a furat aproape nimic

O altă specie protejată de Uniunea Europeană este iarba de mare, care în prezent, se găseşte în țara noastră doar pe plajele din Mangalia. În momentul în care vor începe lucrările în acea zonă, plantele vor fi transportate la Eforie Sud.

Cât costă lucrările de reabilitare a plajelor din România

Potrivit jurnaliștilor de la digi24.ro, Victor Niţă, biolog marin, a declarat că: Trebuie relocate şi trebuie create condiţiile pentru ca ele şă-si refacă populaţiile, dar ce de nu să le şi sporească.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

De asemenea, și Marius Stamat, manager-ul unei firme de reabilitare plajă, a afirmat că: Vor crea posibilitatea dezvoltării de habitate marine pentru specii de peşti, crabi, căluţi de mare.

Citeste si: Mărturiile șocante ale celor șapte srilankezi folosiți drept sclavi de ocupanții ruși

Conform sursei citate, autoritățile au de îndeplinit și alte măsuri pentru protecția mediului.

Nicuşor Buzgaru, manager proiect ABADL: În funcţie de specificul zonei avem crearea de recifi artificiali, avem implantarea de iarbă de mare sau o specie de alge, Cystoseira barbata, care este tot de interes comunitar.

Reabilitarea plajelor de pe litoral costă 800 de miloane de euro, bani europeni, şi la finalul lucrărilor România va avea 250 de hectare noi de plajă şi o protecţie a regiunii de coastă de peste 30 de kilometri.

Citeste si: O decizie luată după o noapte în club l-a costat mult pe un italian. Ce i s-a întâmplat după ce a angajat o româncă pe post de menajeră


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si