Premiera medicala in SUA! Un american de 64 de ani a devenit primul barbat care beneficiaza de un transplant de penis!

Premiera medicala in Statele Unite, acolo unde o echipa de doctori de la un spital din Massachusetts a reusit sa realizeze primul transplant de penis, beneficiarul fiind un barbat de 64 de ani.

Author: C.I.P. Editor: Catalin Patru marți 17 mai 2016 , 12:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Thomas Manning este numele barbatului care are sansa la o noua viata dupa ce, in 2012, a trebuit sa i se amputeze penisul din cauza cancerului. Procedura a fost una complicata si la ea au luat parte peste 50 de chirurgi, doctori si asistenti si a durat mai bine de 15 ore.

Medicii au trebuit sa grefeze sturcturile microscopice vasculare si neurale ale penisului unui donator pe structurile similare ale pacientului.

"Speram ca aceste tehnici de reconstructie ne vor permite sa alinam suferinta si deznadejdea celor care au suferit rani genitale devastatoare si care sunt, de multe ori, atat de descurajati incat vor sa isi ia viata", a declarat chiruegul Curtis L. Cetrulo, cel care a coordonat operatia.

Alaturi de medicul Dicken Ko, doctorul Cetrulo s-a pregatit intens in ultimii trei ani si jumatate pentru aceasta interventie si a decis ca este pregatit avand in vedere experienta vasta pe care o avea in transplanturile de maini.

Acesta este primul transplant de penis din Statele Unite, primul transplant din lume fiind realizat in 2014 la o clinica din Cape Town, Africa de Sud, beneficiarul de
atunci fiind un tanar de 21 de ani.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si