Premierul Dancila s-a intalnit la aeroport cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker

Premierul Viorica Dancila s-a intalnit, la Aeroportul Baneasa, cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, inainte de plecarea acestuia din Romania.

C.I.P., marți 18 septembrie 2018 , 19:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Viorica Dancila l-a asteptat pe Jean Claude Juncker la aeroport si l-a intampinat impreuna cu comisarul european Corina Cretu.

Premierul Viorica Dancila nu a ajuns, luni dupa-amiaza, la aeroport pentru a-l intampina pe presedintele Comisiei Europene, care a venit la Bucuresti pentru a participa la summit-ul Initiativa celor Trei Mari.

Guvernul a sustinut ca aeronava lui Jean Claude Juncker a sosit mai devreme decat ora anuntata, iar SPP l-a preluat pe acesta de la scara avionului si l-a dus la hotel.

Scandalul de ieri a avut urmatorul curs

Premierul Viorica Dancila a cerut Secretariatului General al Guvernului un raport cu privire la modul in care Protocolul Guvernului a organizat intrevederea pe care ar fi trebuit sa o aiba luni cu presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Junker, dar pe care a ratat-o, asa cum a transmis ulterior Executivul, din cauza ca aeronava oficialilor europeni a ajuns in tara mai devreme. Dancila a cerut si Ministerului Transporturilor un raport cu privire la informatiile pe care Aeroportul Baneasa le avea in legatura cu programul de zbor al aeronavei delegatiei europene si vrea inclusiv o analiza riguroasa asupra modului in care a actionat Serviciul de Protectie si Paza (SPP) la acest eveniment. Executivul arata ca institutiile statului au obligatia si responsabilitatea sa se coordoneze in organizarea intalnirilor la nivel inalt, iar astfel de incidente sunt nepermise si sunt de natura sa afecteze imaginea Romaniei.

Potrivit unui comunicat de presa transmis marti de Guvern, premierul Dancila a cerut Secretariatului General un raport despre modul in care Protocolul Guvernului a pregatit si organizat intalnirea pe care Dancila ar fi trebuit sa o aiba luni cu presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Junker.

Seful Executivului a solicitat de la Minsiterul Transporturilor un raport cu informatiile pe care le avea Aeroportul Baneasa in legatura cu programul de zbor al aeronavei delegatiei europene.

"Premierul Viorica Dancila a solicitat Secretariatului General al Guvernului un raport amanuntit cu privire la modul in care Protocolul Guvernului a pregatit si organizat intrevederea stabilita pentru luni, 17 septembrie 2018, intre presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila. Totodata, seful Executivului a solicitat ministrului Transporturilor, Lucian sova, un raport cu privire la informatiile pe care conducerea Aeroportului Baneasa le-a avut la dispozitie si le-a transmis Guvernului, in legatura cu programul de zbor al aeronavei care a adus la Bucuresti delegatia oficiala condusa de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker", se arata in informarea transmisa de Guvern.

Dancila vrea si o analiza riguroasa in interiorul SPP, in ceea ce priveste coordonarea pe care a avut-o cu celelalte institutii asupra programului oficial al celor doi demnitari, o analiza "asupra modului in care a actionat aceasta institutie in pregatirea si desfasurarea intrevederii stabilite pentru luni intre cei doi oficiali".

"Institutiile statului au obligatia si responsabilitatea sa se coordoneze in organizarea intalnirilor la nivel inalt, iar astfel de incidente sunt nepermise si sunt de natura sa afecteze imaginea Romaniei", subliniaza Guvernul.

Premierul Viorica Dancila nu a ajuns, luni dupa-amiaza, la aeroport pentru a-l intampina pe presedintele Comisiei Europene, care a venit la Bucuresti pentru a participa la summit-ul Initiativa celor Trei Mari. Guvernul a transmis ulterior ca aeronava lui Jean Claude Juncker a sosit mai devreme decat ora anuntata, iar SPP l-a preluat pe acesta de la scara vionului si l-a dus la hotel.

Ministrul Transporturilor, Lucian sova, a trimis marti Corpul de control la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care administreaza aeroportul din Baneasa, pentru a verifica daca expertii institutiei au respectat procedurile in cazul aterizarii avionului presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, au declarat, marti, pentru News.ro, surse oficiale din Ministerul Transporturilor.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si