Premierul Orban, la încheierea zilei de vot: „O prezenţă semnificativă, bună. E clar că este o victorie"

Premierul Ludovic Orban, liderul PNL, este convins că astăzi am asistat la o victorie pentru liberali la alegerile locale, "dar ca să fie o victorie definitiv, trebuie să fie finalizate procesele verbale de numărare a voturilor din fiecare secţie", a spus premierul.

Razvan Ilie, duminică 27 septembrie 2020 , 20:47

ludovic orban
Premierul Ludovic Orban, convins c[ este o victorie pentru PNL la alegerile locale
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că a fost o prezenţă la vot la alegerile locale care a întrecut aşteptările multora, potrivit News.ro.

Ludovic Orban a adăugat că este clar o victorie, însă pentru fi una definitiv pecetluită trebuie să fie finalizate procesele verbale de numărare a voturilor din toate secţiile şi circumscripţiile.

Citeste si: Rezultate Alegeri Locale 2020. Cine câștigă în sectoarele din București

„O prezenţă semnificativă, bună. A întrecut aşteptările multora. Le mulţumesc românilor că s-au prezentat la vot şi că se prezintă în continuare la vot până la ora 21.00. Noi am sesizat în BEC ca toţi cetăţenii care la ora 21.00, când se închide secţia de votare, sunt prezenţi la rând să li se permită să voteze. Din păcate am votat doar noi, reprezntanţii a încă 2 formaţiuni, celelalte formaţiuni nu au fost de acord”, a afirmat Ludovic Orban duminică seara.

Citeste si: Rezultate alegeri locale 2020. Capitala, pe ultimul loc al prezenței la vot din țară. Cine câștigă dacă prezența e mică

Întrebat cum este starea de spirit, premierul a răspuns: „E clar că este o victorie, dar ca să fie o victorie definitiv pecetluită trebuie să fie finalizate procesele verbale de numărare a voturilor din fiecare secţie, circumscripţie ca să ştim clar rezultatul”.

Citeste si: Primar internat la spital cu coronavirus, chiar în ziua alegerilor

Chestionat cum va sărbători PNL, dacă va sărbători, Orban a replicat: „Aşa cum ne ştiţi. În primul rând vom coordona numărătoarea paralelă, vom vedea exact care sunt toate situaţiile”.

Cum a evoluat prezența la vot de-a lungul zilei

La ora 20.00, cu doar o oră înainte de închiderea urnelor, prezența la nivel național era de 44,54% - peste 8,1 milioane de români au ajuns la urnele de vot azi.

Citeste si: Farsa zilei. Mesajele Ro-Alert anunțau pericol de infectare cu coronavirus în secțiile de vot

Județele fruntașe la ora 20.00 sunt aceleași de la începutul zilei de votare: Olt, Giurgiu și Teleoman, cu peste 56-57 la sută dintre voturi. Capitala nu a reușit să strângă decât 35%.

La ora 19.00, prezența la urne era de 41,53%, mai precis peste 7,5 milioane de români s-au prezentat deja la vot. Conduce mediul rural, cu 4,1 milioane de români la vot până la această oră.

Cu două ore înainte de închiderea urnelor, în Capitală prezența era de 31,9 procente, una dintre cele mai slabe din țară. Topul județelor după prezența la vot era condus de Olt și Giurgiu (peste 53%), urmate de Teleorman - 52%.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si