VIDEO - Un preot din Olt s-a îmbrăcat în costum anti-Covid la slujba de înmormântare

Un preot din județul Olt a ținut slujba de înmormântare, în cazul unui localnic răpus de coronavirus, îmbrăcat în costum complet de protecție împotriva contaminării cu SARS-COV-2. Preotul a pus doar patrafirul bisericesc peste costumul anti-COVID.

R.I., joi 30 iulie 2020 , 10:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fotografia cu preotul Alexandru Militaru de la parohia din Teslui, județul Olt, îmbrăcat cu un costum special pentru a se proteja de infectarea cu COVID-19, circulă de câteva zile în mediul online, scrie publicația Gazeta Oltului. Preotul spune că nu a încălcat niciun canon bisericesc și că nu a făcut altceva decât să se protejeze de o posibilă infectare cu virusul SARS-COV2.

Totul s-a întâmplat vineri, la înmormântarea unui localnic de 73 de ani, care a murit joi la Spitalul Caracal, fiind infectat și cu COVID-19. Acesta a fost îngropat în comuna Teslui, la slujba de la groapă preotul Alexandru Militaru venind echipat cu acest costum de protecție, peste care avea patrafirul. Sicriul cu bărbatul mort a fost transportat de la Spitalul Municipal Caracal direct la cimitir, acesta fiind sigilat, notează sursa citată.

Citeste si: A fost rezolvat misterul pietrelor uriașe de la Stonehenge

Ce spune preotul din Olt: nu am încălcat niciun canon bisericesc

„Echipamentul mi l-a adus cineva. L-am aruncat după slujbă, m-am dezbrăcat pe invers față de cum m-am îmbrăcat, pe dos, apoi l-am aruncat. Mai am încă unul, un credincios de la Timișoara mi l-a adus. Nu este un lucru ieșit din comun, nu cred că am făcut un lucru rău. Eu cred că acest virus există și se întâmplă o mare nenorocire. Noi nu vrem să ascultăm de sfaturile medicilor. Că or mai fi și alte interese la mijloc este altceva…dar fenomenul există. Nu este atât de dificil să respectăm regulile:, a declarat preotul Alexandru Militaru.

Citeste si: Țara care a declarat „stare de calamitate” din cauza pandemiei

"Nu am încălcat niciun canon bisericesc, acestea sunt vremurile pe care le trăim, iar eu m-am adaptat. Mie familia mi-a transmis că este mort de COVID, dar nu am un comunicat oficial. Dacă mi-au spus așa ceva, eu mi-am luat măsuri de precauție, cântărețul l-am pus undeva mult mai departe, am făcut slujba cum scrie la carte. I-am rugat pe toți să poarte și mască, chiar dacă eram în aer liber”, a mai spus preotul din Teslui, care nu știe cine i-a făcut poza care a devenit virală.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si