Preoții merg cu sfințirea din casă-n casă, deși este alertă de pandemie coronavirus

Preoții continuă să meargă cu sfințirea la casele oamenilor, deși România trece printr-o perioadă extrem de rară. La nivel mondial a fost declarată pandemie, iar numărul românilor infectați cu coronavirus crește la o zi la alta. În prezent, avem 168 de români infectați cu virusul Covid-19.

Author: G.B. luni 16 martie 2020 , 19:50

Preoții merg cu sfințirea din casă-n casă, deși este alertă de pandemie coronavirus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mai mulți români au declarat pentru recorder.ro că în mai multe județe ale țării, preoții au venit la ușă să stropească locuința cu aghiasmă pentru „sfințirea de Postul Paștelui”.

Oficialii Bisericii Ortodoxe Române (BOR) n-au negat situația și spun că, atât timp cât autoritățile n-au interzis libertatea de mișcare, credincioșii au dreptul la servicii religioase, inclusiv cele la domiciliu.

Citeste si: Un fotbalist renumit a fost în parc, deşi i s-a cerut să stea în izolare

Preoții merg cu sfințirea din casă-n casă, deși este alertă de pandemie coronavirus

Deși, medicii și autoritățile ne îndeamnă să stăm în case și să evităm pe cât posibil contactul cu alte persoane, preoții contrazic acest lucru.

Citeste si: În plină pandemie pământul respiră din nou! Imagini virale din satelit

La sfârșitul lui decembrie 2019, a fost descoperit un nou coronavirus 2019-nCoV (SARS-CoV-2) în Wuhan, China, care provoacă o pneumonie severă cu mortalitate ridicată. Bolile oamenilor și animalelor provocate de coronavirusuri sunt numite coronaviroze. Coronavirusurile se transmit direct pe cale respiratorie (prin picături) sau fecal/orală.

Citeste si: Momente tensionate în ambele echipe de la „Survivor România”

Preoții merg cu sfințirea din casă-n casă, deși este alertă de pandemie coronavirus

Citeste si: Voluntarii care îți aduc cumpărăturile la ușă, dacă stai izolat. Cum te poți implica

Perioada de incubație a noului coronavirus, este cuprins intre 1 și 14 zile. Daca v-ați întors dintr-o călătorie din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin de 14 zile sau ați intrat în contact cu persoane care s-au întors din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin 14 zile și aveți febră, tușiți, prezentați dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală, sunați la 112 pentru a primi informații necesare. Purtați mască de protecție dacă intrați în contact cu alte persoane, folosiți servețele de unică folosință și spală bine mâinile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si