Preotul infectat cu coronavirus a fost acuzat de pedofilie și homosexualitate! Calistrat Chifan a fost judecat de superiorii din Biserică, iar 6 ani i s-a interzis să oficieze slujbe religioase!

Preotul Calistrat Chifan a făcut vîlvă în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, în urmă cu aproape 17 ani.

Matei Vaihan, miercuri 09 septembrie 2020 , 14:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preotul Calistrat Chifan a revenit recent în prim-plan, după ce a dezvăluit că s-a infectat cu coronavirus. El a fost cap de afiș în presă și în 2003, când era preot la Mânăstirea Bârnova. “Acuzatiile de pedofilie si homosexualitate aduse preotului Calistrat Chifan de la Manastirea Birnova ar putea fi cercetate si de Parchet. In functie de rezultatul anchetei Mitropoliei, Parchetul s-ar putea autosesiza in cazul cunoscutului duhovnic, caruia i se va deschide astfel dosar penal. Calugarul Calistrat este acuzat de practici homosexuale si de pedofilie de catre trei dintre ucenicii sai”, scria Ziarul de Iași în 2003.

Preotul Calistrat Chifan
Preotul Calistrat, pozat în fața altarului

Calistrat a fost judecat de Consitoiriul Monahal, care i-a interzis să mai oficieze slujbe religioase, timp de 6 ani, el fiind mutat la o altă mânăstire din județul Iași, la Vlădiceni. În 2009, preotul și-a reintrat în drepturi, iar Ziarul de Iași a reamintit cazul său, care a făcut vâlvă în rândul credincioșilor, care au ieșit în stradă să protesteze, susținînd nevinovăția lui Calistrat Chifan.

Citeste si: VIDEO - Fiu de preot, acuzat de trafic de droguri

Citeste si: O icoană cu Fecioara Maria și Pruncul din județul Alba a început să lăcrimeze - VIDEO

Citeste si: VIDEO | La ceruri, doar cu "scuze acceptate"

Preotul Calistrat Chifan este asimptomatic

„Calistrat Chifan a fost mutat aici dupa sase ani de canon la Manastirea Birnova, unde a slujit de la tunderea sa in monahism. In cei sase ani i-a fost interzis sa oficieze ceremonii religioase si sfintele taine. Cazul calugarului a facut mare vilva in 2003, cind a fost acuzat de neascultare fata de ierarhi, tunderea in monahism a unor tineri minori fara respectarea canoanelor bisericesti, folosirea necanonica a bunurilor aduse manastirii de catre credinciosi, clevetirea si discreditarea ierarhilor si a preotilor. Judecarea lui Calistrat de catre Consistoriul monahal a prilejuit revolte ale credinciosilor sai, la Catedrala, ajungindu-se la tulburarea unor slujbe religioase.”, s-a scris despre preot.

Preotul Calistrat Chifan
Preotul Calistrat a primit un porumbel alb de la un credincios

În prezent, preotul are pagină de facebook, acolo unde a anunțat că s-a infectat cu Covid-19: „Am să vă reamintesc, că o tuse seacă, forţată şi necontrolată a pus stăpânire pe sistemul meu respirator, de aceea am luat decizia cu prezentarea la spital de bună voie. Fără simptome specifice, de virus Covid 19, luni la analiza sângelui s-a confirmat testul ca fiind pozitiv. Diagnosticul este sub controlul specialistului, doamna doctor profesor de la Spitalul Infecţioase-Iaşi, sunt bine, sunt sub tratament cu antibiotice, sunt în rezerva spitalului, sub monitorizare şi repaus, nu este absolut nici o conspiraţie, totul este cât se poate de normal, în câteva zile voi fi la chilie, după decizia specialistului  cu tratamentul efectuat conform protocolului de  spitalizare. Probabil, pare puţin dificil, faptul că 10 sau 12 zile trebuie voi avea repaus şi distanţă faţă de credincioşi, dar astea sunt regulile igienico-sanitare”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si