Preotul la care mergea Pomohaci in copilarie, condamnat pentru agresiune sexuala! Scandal "ingropat" in Rebrisoara: "I-a pus mana in zonele intime, pe sub patrafir"

Rebrisoara, comuna in care s-a nascut Cristian Pomohaci, a mai trecut o data printr-un scandal sexual legat de un om al bisericii.

Radu Constantin, duminică 22 octombrie 2017 , 20:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cand Cristian Pomohaci avea doar 14 ani si abia realiza ca destinul lui e sa se faca preot, in sat a venit un parinte nou. Ioan Pop era un om cu har, avea darul oratoriei si stia intotdeauna sa dea cele mai bune sfaturi enoriasilor. In plus, era un barbat frumos si avea o atitudine destul de ciudata in preajma femeilor tinere. Umbla vorba ca le tinea cam mult sub patrafir si ca era un fel de taur comunal. Ioan Pop era insurat si avea copii, asa ca, oficial, era considerat un familist-model.. In cele din urma, in 1998, el a parasit Rebrisoara si s-a mutat cu familia in Canada, unde a continuat sa tina slujbe la o biserica ortodoxa din Toronto.

Lovitura de teatru a venit cu 3 ani in urma, cand o enoriasa a reclamat ca ar fi vrut s-o violeze chiar in biserica. Pe parcursul anchetei, au mai aparut alte 7 femei care au recunoscut ca parintele le-a facut avansuri explicite sau chiar le-a cerut sa se culce cu el. Primele fapte erau inregistrate inca din 2005.


Pe fondul unui scandal care a ajuns pana in Romania, Ancuta Carcu, fosta sefa la PRM Bistrita, nascuta in Rebrisoara, a povestit ca a fost martora unui abuz din partea parintelui Pop.

„Acum 15 ani, m-am dus si eu ca orice crestin, sa ma spovedesc la preotul Ioan Pop. Era coada mare, in special femei. Acestea se pare ca aveau mai multe pacate decat barbatii, ca le tinea sub patrafir cam o ora, iar pe barbati cel mult 5 minute. In fata mea era o fata careia preotul i-a pus mana pe zonele intime, in timp ce-i asculta pasurile. Vazand asta, am fugit din biserica, mi-a fost si frica, dar si rusine. Din acea zi nu m-am mai spovedit. Nu am nimic cu preotii, dar acea intamplare m-a marcat”, a povestit Ancuta Carcu.
Dupa izbucnirea scandalului, romanul a negat toate acuzatiile la adresa lui, sustinand ca este victima unei inscenari. El a fost totusi trimis in judecata si in 2015 a fost condamnat la 7 luni de inchisoare si interzicerea unor drepturi pentru 3 ani. In timpul procesului, Ioan Pop a recunoscut cele 8 acuzatii de agresiune sexuala. El a povestit ca si-a folosit statutul pentru a saruta, mangaia si a face avansuri sexuale femeilor intre 1999 si 2013.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si