Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului a declarat în fața auditoriului că fetele care sunt agresate ar trebui să intre la închisoare, afirmând că “fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete”.

Citește și: Când are loc Prohodul Domnului în Săptămâna Mare din 2024? Versuri complete

Potrivit preotului, dacă un băiat agresează o fată și primește o condamnare de 5-6 ani de închisoare, ar trebui ca și victima să primească o sentința de 3-4 luni pentru că l-a incitat.

Ce a spus preotul Nicolae Tănase: "Fetele nu sunt chiar nevinovate"

Fetele abuzate nu sunt chiar nevinovate, spune preotul Nicolae Tănase.

"Fetele frumoase atrag băieți și apoi băieții intră în pușcărie pentru că au tras de fete. Dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată, el face 6 ani, să facă și ea câteva luni",  consideră  preotul ortodox. 

Preotul Nicolae Tanase: Și fetele frumoase sunt vinovate

Preotul Nicolae Tanase: Și fetele frumoase sunt vinovate

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Preotul spune că declarațiile sale au fost scoase din context și a insistat pe faptul că femeile se îmbracă provocator și atrag bărbații.

"Este vorba de felul dezordonat și destrăbălat în care se îmbracă X sau Y, cum să nu aibă legătură dacă îl incită pe băiat? Să se îmbrace astfel încât să nu fie provocatoare", a precizat preotul la TVR Info.

Preotul a insistat asupra unui context în care "o fată se zoiește în toate chipurile, după care găsește un fraier de băiat care o agață și o violează"....

"Pe el îl condamnă atâta timp, iar ea este victima. Dar în realitate ea nu a fost chiar așa de neofensivă", a precizat părintele ortodox.

Președintele Consiliului Național al Combaterii Discriminării a declarat că există premisa pentru autosesizare.

Care este poziția Patriarhiei Române

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat că Biserica Ortodoxă Română se dezice de o asemenea declarație.

„O asemenea declarație include din păcate o viziune rudimentară, inclusiv în exprimare, asupra relațiilor dintre bărbat și femeie. Una profund nedreaptă și îngrijorătoare. Ceea ce umbrește bunul renume al părintelui Tănase, cunoscut tocmai pentru activitatea sa filantropică dedicată femeilor afectate de drame sociale”, a transmis Vasile Bănescu pentru HotNews.ro.

Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului

Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si