Preparatele din carne de oaie, vedetele concursului de absolvire al scolii de bucatari

Dupa ce a trecut prin piete, caravana "Alege Oaia" a poposit si la scoala de bucatari. Mai precis, prepararea carnii de oaie a fost proba la examenul final de absolvire, iar printre cei care au jurizat delicatesele s-a numarat insusi ministrul Agriculturii.

I. I., luni 11 decembrie 2017 , 19:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pentru proba practica, proaspetii absolventi ai acestei scoli de bucatari au fost pusi sa-si dovedeasca maiestria in arta culinara internationala, dar din farfurie nu putea sa lipseasca traditionala carne de oaie.

- "Eu am avut ca si tematica bucataria iraniana si aici am facut un orez basmati, preparat la aburi cu legume, agrise, fistic si migdale, facut cu un sos de sofran. Aici avem un sos care e facut cu nuci, prune si sos de rodie si cotletul de berbecut in crusta de pesmet verde".
- "Berbecutul e romanesc? Da, berbecutul e romanesc. Clar!"

Aromele exotice dau savoare carnii de oaie si in farfuria unui alt viitor bucatar sef. Dupa 6 ore de trudit, Claudiu ne propune un muschiulet de oaie in crusta de alune, langa care a preparat piure de mazare si piure de morcovi, dar si o salsa din masline, rosii dezhidratate, busuioc si cimbrisor.

"Cat de greu se gateste oaia? Nu e foarte greu. O punem la marinat. Se poate face mai usor sub vid. Nu e greu. Depinde cat e de batrana. Spre fericirea mea a fost tanara", a declarat Claudiu Frescu.

"Ca si preparate sunt simple, dar sunt complicate datorita timpului. Oaia e o carne mai matura, necesita un timp anume de marinare si gatire", spune si Catalin Atodorei.

Pe langa profesorii scolii, cursantii s-au luptat si cu "mastercheful". Petre Daea, care a descins la proba practica si a analizat din priviri preparatele, ca un iscusit bucatar. Cu greu a rezistat aromelor care il invaluiau.

"Eu nu sunt un gurmand, insa, ca orice om, salivez. Nu esti viu daca nu salivezi, ori eu inca sunt viu", a sustinut ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Nu s-a putut abtine si a gustat, totusi, din bulzul cu costita de oaie. 

"Bulzul e facut cu branza de burduf de oaie. E chiar foarte traditional. Exceptional. Sa iau din bulz pentru ca e tot cu oaie, nu?", a mai adaugat ministrul de resort.

Ministrul Agriculturii promite ca in zilele urmatoare va putea fi degustata si shaorma de oaie romaneasca, iar un lant de restaurante va prezenta cateva meniuri care se bazeaza exclusiv pe carnea provenita de la mioritele noastre. 

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Carantină începând de sâmbătă dimineața! Măsura a fost anunțată de autorități Carantină începând de sâmbătă dimineața! Măsura a fost anunțată de autorități
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut... A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !
monitorulcj.ro
Fata de 15 ani, răpită în Cluj-Napoca, are un copil de câteva luni și mai multe dosare... Fata de 15 ani, răpită în Cluj-Napoca, are un copil de câteva luni și mai multe dosare penale
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si