VIDEO - Preparatele japoneze, sănătoase și gustoase. Restaurantele specializate în sushi sunt tot mai populare

Tradiție și gust, în aceeași farfurie. Restaurantele specializate în sushi sunt din ce în ce mai populare printre români. Preparatele culinare din Japonia nu înseamnă numai sushi.

Dana Luțu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Restaurantele specializate în sushi sunt tot mai populare

„Am aflat că bucătăria japoneză este una dintre cele mai delectabile bucătării din lume. Când spunem gastronomie japoneză ne referim la pește, fructe de mare, orez și multe vegetale, dar despre această călătorie culinară ne va vorbi chef bucătar Zaharia Andrei.”

Andrei Zaharia, chef bucătar: „Putem începe cu un starter, atunci când mergem la un restaurant de sushi. Aici avem legume tempura. Tempura este un mod de gătire, dar și preparatul în sine. Aici avem legume tempura, creveți tempura, chiar și pește tempura. Putem continua cu o supă: supa miso, care conține alge marine, tofu, ceapă verde. Este foarte bună pentru digestie.”

Dana Luțu, reporter Kanal D:  „Ajungem la felul principal.”

Andrei Zaharia, chef bucătar: „Felul principal poate conține orez prăjit, cu legume, foarte sănătos. Somon gătit într-un sos teriyaki, un sos dulce.”

Dana Luțu, reporter Kanal D: „Și atunci când vorbeam de bucătăria japoneză spuneam că vorbim de foarte mult pește crud.”

Andrei Zaharia, chef bucătar: „Pește crud alături de orez. Acesta este sushi practic. Avem 3 feluri de sushi: sashimi, nigiri.”


Reporter

Lucrez în presa scrisă și în televiune de la vârstă de 18 ani. Mereu am căutat să mă documentez și să mă perfecționez. Am studiat jurnalismul și am căutat să fiu mereu la curent cu noutățile în domeniu.

Iubesc să împărtășesc din experinta mea de jurnalist, să descopăr locuri și povești de viață inedite. Pasiunile mele sunt călătoriile, muzica și formarea profesională a altor persoane.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri