Președintele ANAT: Va fi dezastruos dacă nu deschidem în 15 iunie. Întârzierea chiar și cu o săptămână va fi o lovitură extrem de gravă

Oamenii așteaptă cu nerăbdare deschiderea sezonului, iar întârzierea chiar și cu o săptămână a redeschiderii restaurantelor și a hotelurilor va fi o lovitură extrem de gravă, a declarat la Digi24 președintele ANAT Nicolae Demetriade.

Author: R.B. luni 08 iunie 2020 , 12:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Guvernanții ar trebui să înțeleagă că e așteptat cu nerăbdare momentul 15 iunie, întârzierea chiar cu o săptămână peste această dată ar genera o mare dezamăgire, iar pentru hoteluri, restaurante ar fi o lovitură extrem de gravă.

Nu se mai poate aștepta în continuare.

Toate măsurile au fost luate de hotelieri, de terase, de restaurante, se conformează cu toate restricțiile, s-au făcut costuri suplimentare pentru fiecare terasă, restaurant. Am cerut Guvernului să nu mai așteptăm și să fim anunțați înainte, este foarte important ca repornirea să aibă loc cât mai curând.

În această situație când veniturile sunt mult limitate, trebuie să redăm încrederea clienților în măsurile luate în industrie", a spus președintele ANAT, pentru digi24.ro.

Citeste si: Pandemia de coronavirus a provocat 400.000 de decese în lume

Potrivit lui Demetriade, numărul mare de turiști prezenți la mare și la munte în acest weekend arată dorința turiștilor ca sezonul estival să fie redeschis.

Tătaru: 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă

"Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă.

Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru, duminică seara, într-o intervenţie telefonică la B 1 Tv, citat de site-ul b1.ro.

El a reafirmat că transmiterea intracomunitară a SARS-Cov-2 va continua, în România, şi pe parcursul acestei veri.

Citeste si: Măsuri 1 iunie 2020: A doua etapă de relaxare: Ce avem voie să facem?

"Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virusul nu dispare deodată.(...) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafeţele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau şi până acum. Această transmitere pe suprafeţe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer”, a adăugat Tătaru.

Citeste si: Nelu Tătaru l-a tras la răspundere pe Ludovic Orban pentru incidentul de ziua lui: „Nu este o imagine cu care să fiu de acord”

El a menţionat că speră ca măsurile de relaxare să fie însoţite de respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului, "tocmai pentru a putea ajunge cât mai curând la acea viaţă cvasi-normală de la sfârşitul lui iulie- începutul lui august”.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si