Presedintele Iohannis a participat miercuri la deschiderea targului Indagra, unde l-a botezat pe mielul "Tase"

Preşedintele Klaus Iohannis a particiat, miercuri, la deschiderea târgului agricol Indagra, unde a vizitat mai multe standuri de dulciuri şi mâncare tradiţională, precum şi expoziţia de ovine şi bovine, unde a fost invitat de un crescător să boteze un miel, acceptând, la propunerea fermierilor, să-i spună "Tase". ##VIDEO32239##

A.S., miercuri 02 noiembrie 2016 , 12:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

După ce a susţinut un discurs în debutul târgului, Klaus Iohannis s-a plimbat aproximativ o oră printre standuri. După câteva minute de plimbare, şeful statului a identificat primul stand la care dorea să se oprească: "A, dulciuri!", a spus el râzând. Şeful statului a fost urmat de o pensionară, care a ţinut să ajungă lângă el şi să-i vorbească, reuşind să se strecoare, cu puţin ajutor, printre ofiţerii SPP.
Când a văzut-o, Iohannis i-a făcut semn să se apropie: "Haideţi că vă luăm cu noi şi vedem cum e cu castanele", a zis el, femeia răspunzându-i că "a venit special ca să îl vadă". "Apreciez mai mult un singur gest: în mijlocul poporului vă aflaţi, că nu ne priviţi de la distanţă", i-a mai spus ea preşedintelui, după care l-a urmat la toate standurile.
Următoarea oprire a preşedintelui a fost la un stand cu miere, unde a discutat cu apicultorii câteva minute şi le-a spus că "a auzit că fac o miere deosebită". Unul dintre organizatori i-a explicat şefului statului că apicultorii sunt din Caraş-Severin şi au reuşit să se asocieze într-o cooperativă agricolă cu 12.000 de stupi.  "Sună foarte bine, dar şi vindeţi?(...) Cum aţi făcut de v-aţi asociat atâţia, că de obicei lumea e reticentă la asociere", s-a interesat preşedintele, aflând că mierea se vinde foarte bine.
Klaus Iohannis s-a oprit şi în cortul de prezentare a bovinelor, discutând cu crescătorii de animale, iar apoi a intrat în cortul de ovine, unde a fost întâmpinat de
agricultori şi crescători de animale din Mărginimea Sibiului. Ei l-au întâmpinat cu colac şi sare şi i-au oferit cadou "o trăistuţă şi un clop". Agricultorii din Mărginimea Sibiului i-au oferit preşedintelui să ciocnească şi "un păhărel de ceva de la ei", Iohannis întrebând amuzat: "Sub sau peste 50 (de grade- n.r.)?".
În timp ce vizita şi discuta cu crescătorii de animale din mai multe colţuri ale ţării, unul dintre ei l-a rugat pe Iohannis să boteze un miel.
"Domnu preşedinte, ne daţi şi nouă un nume la un miel? Ne botezaţi unul? Daţi-ne şi nouă un nume, ce nume să fie?", a întrebat râzând unul din crescătorii de animale. Iohannis a răspuns că ar trebui să "aleagă ei un nume care se potriveşte", propunerea din rândul participanţilor la târg fiind să numească mielul "Tase".
"Tase, domnu' preşedinte!", a răspuns un crescător de animale, numele fiind purtat printre participanţi până când a ajuns la Iohannis: "Auziţi, Tase să-i spuneţi", i-a şoptit un agricultor.
Preşedintele Iohannis a felicitat participanţii şi organizatorii pentru succesul târgului.
"Este foarte important să ştim să promovăm în mod inteligent atuurile noastre, fie că ne referim la potenţialul agricol vegetal sau la cel zootehnic, la produsele tradiţionale sau cele ecologice, ori la soiurile de vin româneşti, apreciate în plan internaţional. Vreau să felicit organizatorii pentru modul în care, de la un an la altul, ridică nivelul acestui târg, prin diversitate, interes şi recunoaştere.
Îi felicit, în acelaşi timp, şi pe expozanţii tot mai numeroşi şi mai performanţi, pentru că realizările lor de astăzi stau la temelia perspectivelor şi aşteptărilor de mâine", a spus el.
Iohannis a afirmat că acest târg este o oportunitate pentru producătorii autohtoni să îşi promoveze produsele şi îi ajută să găsească moduri de cooperare. "Mă bucur să ştiu că INDAGRA a devenit un punct de reper în cooperarea din domeniul agriculturii, nu doar pentru fermieri, ci şi pentru specialişti, furnizori şi clienţi, care astfel se cunosc mai bine şi vor putea coopera pentru dezvoltarea activităţilor lor", a adăugat el.
Şeful statului a precizat că evenimente de acest gen pot ajuta şi tinerii să devină interesaţi de agricultură.
"Asemenea evenimente constituie întotdeauna un bun prilej pentru ca oamenii să se apropie de agricultură, pentru ca tinerii să înţeleagă oportunităţile deosebite care există în acest domeniu, astfel încât să apară tot mai multe iniţiative de a face agricultură, care să aducă satisfacţia deosebită a cultivării pământului şi a exploatării, prin valoare adăugată, a roadelor şi a recoltelor obţinute", a conchis el.

După ce a susţinut un discurs în debutul târgului, Klaus Iohannis s-a plimbat aproximativ o oră printre standuri. După câteva minute de plimbare, şeful statului a identificat primul stand la care dorea să se oprească: "A, dulciuri!", a spus el râzând. 
Klaus Iohannis s-a oprit şi în cortul de prezentare a bovinelor, discutând cu crescătorii de animale, iar apoi a intrat în cortul de ovine, unde a fost întâmpinat de agricultori şi crescători de animale din Mărginimea Sibiului. Ei l-au întâmpinat cu colac şi sare şi i-au oferit cadou "o trăistuţă şi un clop". Agricultorii din Mărginimea Sibiului i-au oferit preşedintelui să ciocnească şi "un păhărel de ceva de la ei", Iohannis întrebând amuzat: "Sub sau peste 50 (de grade- n.r.)?".

În timp ce vizita şi discuta cu crescătorii de animale din mai multe colţuri ale ţării, unul dintre ei l-a rugat pe Iohannis să boteze un miel.
"Domnu preşedinte, ne daţi şi nouă un nume la un miel? Ne botezaţi unul? Daţi-ne şi nouă un nume, ce nume să fie?", a întrebat râzând unul din crescătorii de animale. Iohannis a răspuns că ar trebui să "aleagă ei un nume care se potriveşte", propunerea din rândul participanţilor la târg fiind să numească mielul "Tase".
"Tase, domnu' preşedinte!", a răspuns un crescător de animale, numele fiind purtat printre participanţi până când a ajuns la Iohannis: "Auziţi, Tase să-i spuneţi", i-a şoptit un agricultor.

Preşedintele Iohannis a felicitat participanţii şi organizatorii pentru succesul târgului.
"Este foarte important să ştim să promovăm în mod inteligent atuurile noastre, fie că ne referim la potenţialul agricol vegetal sau la cel zootehnic, la produsele tradiţionale sau cele ecologice, ori la soiurile de vin româneşti, apreciate în plan internaţional. Vreau să felicit organizatorii pentru modul în care, de la un an la altul, ridică nivelul acestui târg, prin diversitate, interes şi recunoaştere. Îi felicit, în acelaşi timp, şi pe expozanţii tot mai numeroşi şi mai performanţi, pentru că realizările lor de astăzi stau la temelia perspectivelor şi aşteptărilor de mâine", a spus el.

Iohannis a afirmat că acest târg este o oportunitate pentru producătorii autohtoni să îşi promoveze produsele şi îi ajută să găsească moduri de cooperare. "Mă bucur să ştiu că INDAGRA a devenit un punct de reper în cooperarea din domeniul agriculturii, nu doar pentru fermieri, ci şi pentru specialişti, furnizori şi clienţi, care astfel se cunosc mai bine şi vor putea coopera pentru dezvoltarea activităţilor lor", a adăugat el, scrie News.ro.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una... Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una dintre cele mai frumoase si talentate actrite din Turcia! Iata cine i-a cucerit inima carismaticului Ahmet Kayakesen!
spotmedia.ro
În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști)... În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști) angajați ai Primăriei Sectorului 1, cu salarii de peste 5.000 de lei
spotmedia.ro
Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților... Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților din cele 7 primării din Capitală. Unde se duc cei mai mulți bani
b1.ro
Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO) Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)
infoactual.ro
Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o
infoactual.ro
12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta 12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si