Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Forţelor Terestre

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu ocazia Zilei Forţelor Terestre, cea mai numeroasă categorie de forţe, şi a vorbit despre implicarea militarilor în acţiunile de combatere a pandemiei de coronavirus, dar şi dspre acţiunile externe ale soldaţilor români.

M.A., joi 23 aprilie 2020 , 12:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Transmit tuturor militarilor români din Forţele Terestre, aflaţi la datorie sub faldurile drapelului tricolor, precum şi personalului civil, felicitări, urări de sănătate şi succes în îndeplinirea misiunilor”, a transmis şeful statului.

Prezentăm în continuare integral mesajul preşedintelui:

”Sărbătoarea de astăzi, 23 aprilie, are semnificaţii aparte pentru poporul român. Celebrăm „Ziua Forţelor Terestre”, o componentă importantă a Armatei României, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, ca o recunoaştere a dăruirii, curajului şi devotamentului militarilor noştri.

Forţele Terestre, cea mai numeroasă categorie de forţe, cu misiuni dintre cele mai complexe, asigură, în această perioadă, un sprijin esenţial în contextul efortului naţional de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României.

Militari şi mijloace tehnice aparţinând Forţelor Terestre participă, alături de alte instituţii publice din sistemul naţional de securitate, la punerea în aplicare a măsurilor stabilite în baza decretului de instituire a stării de urgenţă.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații de presă la ora 14:00 - LIVE

Astfel, Forţele Terestre desfăşoară cu succes misiuni în scopul întăririi prezenţei şi fluidizării traficului, al transportului de echipamente medicale şi alte materiale, precum şi al însoţirii convoaielor de transport persoane.

De asemenea, cadrele militare participă la misiunile de decontaminare şi dezinfectare a căilor rutiere, de distribuire a pachetelor cu produse alimentare şi de igienă persoanelor vârstnice din zonele afectate de coronavirus. Pentru eficienţa cu care vă duceţi la îndeplinire toate aceste îndatoriri, vă mulţumim!

Dragi militari ai Forţelor Terestre, fie că vă pregătiţi în poligoane şi tabere de instrucţie din ţară, fie că vă aflaţi în acţiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest sau Irak, daţi dovadă de competenţă şi profesionalism.

Citeste si: Marcel Vela, noi reguli pentru bătrânii de peste 65 de ani: „Probabil intervalul orar 11-13 nu este cel mai nimerit”

Imaginea foarte bună de care se bucură România în mediul aliat, de contribuitor activ la securitatea şi menţinerea păcii în regiune şi în Europa, se datorează şi dumneavoastră, militarii Forţelor Terestre. Aţi demonstrat spirit de sacrificiu exemplar, o pregătire riguroasă şi o capacitate de integrare deplină în structurile Nord-Atlantice.

Sunt convins că veţi participa în continuare, aşa cum aţi făcut şi până acum,  la eforturile pentru consolidarea profilului strategic al României în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord şi al Uniunii Europene.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu nunțile programate anul acesta? Anunțul oficial

Vă încurajez să  acţionaţi pentru accelerarea procesului de dezvoltare a capacităţii operaţionale a structurii proprii de forţe,  precum şi pentru iniţierea şi derularea unor programe de înzestrare, în vederea asigurării de capabilităţi moderne şi eficiente.

La ceas aniversar, transmit tuturor militarilor români din Forţele Terestre, aflaţi la datorie sub faldurile drapelului tricolor, precum şi  personalului civil, felicitări, urări de sănătate şi succes în îndeplinirea misiunilor.

La mulţi ani, Forţele Terestre!”

Patronul spiritual al Forţelor Terestre Române este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de sâmbătă, 16 ianuarie –Prima parte-... Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de sâmbătă, 16 ianuarie –Prima parte- VIDEO. Marinescu, jigniri la adresa unei concurente: „Poate îi faci cadou un șampon, e cam nespălată pe cap!”
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut... A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !
monitorulcj.ro
Papa Francisc a reacționat după moartea PS Florentin Crihălmeanu: „Am aflat cu durere... Papa Francisc a reacționat după moartea PS Florentin Crihălmeanu: „Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul”
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si