Prima apariție a lui Mircea Dinescu după moartea soției! Poetul a apărut în emisiune alături de Nadine FOTO

Mircea Dinescu traversează o dramă după ce soția lui, Mașa, a încetat din viață pe 29 octombrie, la doar 58 de ani.

Author: Petru Luca luni 11 noiembrie 2019 , 09:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Cunoscutul poet Mircea Dinescu traversează o dramă după ce soția lui, Mașa, a încetat din viață pe 29 octombrie, la doar 58 de ani. Traducătoare de literatură și dramaturgie rusă, Mașa era mamă a doi copii, Irina și Andrei, și era căsătorită cu Mircea Dinescu de aproape 40 de ani.

A fost şefa Secretariatului literar, o bună cunoscătoare de teatru român şi străin, un om de o mare calitate profesională şi umană. Provenind din familia intelectualilor Elena Loghinovskaia şi Albert Kovacs, ambii specialişti în literatura rusă, Maşa Dinescu a fost unul dintre cei mai apreciaţi traducători ai dramaturgiei ruse, multe dintre versiunile oferite de ea stând la baza unor spectacole de succes din importante teatre ale ţării. La ora actuală, în repertoriul TNB se regăsesc nu mai puţin de cinci spectacole a căror traducere îi aparţine: 'Livada de vişini' de A. P. Cehov, r. David Doiashvili, 'Revizorul' de N. V. Gogol, regia Felix Alexa, 'Sinucigaşu' de Nikolai Erdman, regia Felix Alexa, 'Terorism' de fraţii Presniakov, regia Felix Alexa, 'UFO' de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop", așa a sunat comunicatul trist al Teatrului Național București. 

Citeste si: Soţia lui Mircea Dinescu se trăgea dintr-o familie de cazaci bogaţi! Poetul era cu 11 ani mai mare decât Maşa: “Eu, un derbedeu, ea, o fată graţioasă”

Citeste si: Au fost semne care au prevestit moartea soției lui Mircea Dinescu? ”S-a stins după un chin inimaginabil”

Cum viața merge mai departe, Mircea Dinescu a apărut ieri în cadrul emisiunii pe care o moderează la postul public de televiziune. În show-ul tv ”Politică și delicatețuri”, Dinescu a avut-o invitată pe fosta cursantă a ”Școlii vedetelor”, Nadine, și ea gazda unei emisiuni de la TVR. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si