Prima persoană vaccinată în România, o asistentă medicală: „Nu a durut absolut deloc” (VIDEO)

Prima persoană vaccinată în România în cadrul campaniei care a început duminică este o asistentă medicală de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, membră a echipei care a preluat primul pacient cu COVID din România. Campania de vaccinare anti-COVID se desfăşoară în două spitale din Bucureşti şi în alte opt spitale din ţară, dar şi în mai multe state europene.

Author: Alina Raducu duminică 27 decembrie 2020 , 09:48

Prima persoană vaccinată în România, o asistentă medicală: „Nu a durut absolut deloc” (VIDEO)
Prima persoană vaccinată în România, o asistentă medicală: „Nu a durut absolut deloc” (VIDEO)
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prima tranşă simbolică de 10.000 de vaccinuri BioNTtech/Pfizer a fost adusă sâmbătă la Institutul Cantacuzino din Capitală, de unde este distribuită în şase centre regionale. Peste 3.000 de doze de vaccin anti-COVID vor fi distribuite în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva coronavirusului din ţară. Acestea sunt doar pentru prima administrare, iar la data rapelului va pleca de la Institutul Cantacuzino tranşa necesară.

Prima persoană vaccinată a fost o asistentă medicală de la Institutul „Matei Balș” din București

România va beneficia în total de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin, urmând să primească săptămânal între 140.000

şi 150.000 de doze. Următoarea tranşă de 144.000 de doze de vaccin este aşteptată în 28- 29 decembrie.

Şi directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, medicul Adrian Streinu Cercel, s-a vaccinat anti-COVID.

Citeste si: Mai multe țări europene au început vaccinarea împotriva COVID-19

Asistenta medicală Mihaela Anghel, prima persoană din România, vaccinată anti-COVID-19, a declarat că nu a durut-o deloc, ca ea nu a fost infectată cu noul coronavirus

Ea a povestit că un caz care i-a rămas în minte şi care a marcat-o este cel al unui bărbat de 31 de ani, care a stat foarte mult timp la Terapie Intensivă, dar nu a putut fi salvat.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Prima reacție a Mishei, după ce s-a aflat că a fost înșelată de Connect-R în timpul mariajului. A luat o decizie la care nimeni nu se aștepta- wowbiz.ro

Asistenta medicală Mihaela Anghel a fost vaccinată, iar la final colegii ei au aplaudat.

Prima persoană care va fi vaccinată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” va fi Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si: Suedia, primul caz de COVID-19 cu varianta britanică a virusului

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si