Primar in varsta de 83 de ani din Romania, trimis in judecata pentru violarea unei minore. Fata are 15 ani si este bolnava psihic

Fostul primar al localitatii Solca din judetul Suceava, in varsta de 83 de ani a fost trimis in judecata, alaturi de alti doi minori, pentru violarea unei fete de 15 ani, bolnave psihic.

A.S., vineri 09 decembrie 2016 , 11:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti au finalizat ancheta in cazul faptei de viol comise in luna mai a acestui an, la Solca, unde o fata de 15 ani, internata la Centrul de Plasament din localitate, cu grave probleme psihice, a fost violata in casa fostului primar din localitate Alexandru Mirauta. Din ancheta procurorilor rezulta ca Mirauta, in varsta de 83 de ani, a participat efectiv la comiterea faptei, minora fiind violata pe rand de octogenar si de cei doi minori care au adus-o in casa sa. Inainte de a fi violata, minora a fost imbatata, fapt deosebit de grav avand in vedere ca se afla sub tratament medical psihiatric. De altfel, fata a ajuns la spital in coma alcoolica de gradul II.
Cum a ajuns minora in casa fostului primar
Din ancheta politistilor si a procurorilor rezulta ca pe 7 mai 2016, in jurul orei 15.30, minora de 15 ani, internata in Centrul de Plasament „Mihail si Gavril” Solca, se deplasa pe strada din apropierea centrului si a fost acostata de doi tineri, unul dintre ei internat si el in acelasi centru. Fata este diagnosticata cu grave tulburari de comportament cu pulsiuni, fenomene anxioase si intelect la limita, aflandu-se, dupa cum am mai aratat, sub tratament medical psihiatric.
Baietii i-au cerut fetei sa mearga cu ei la locuinta batranului, pentru a intretine relatii sexuale contra sumei de 150 de lei. Din cercetari rezulta ca fata a refuzat, moment in care a fost amenintata. Cei doi minori i-au spus apoi ca oricum nu va face sex cu batranul ci doar il vor pacali si ii vor lua banii. Cert este ca cei trei au ajuns la locuinta lui Mirauta, unde batranul a scos trei sticle de vin de 2,5 litri si a plecat sa faca rost de bani. Cei doi tineri au inceput sa bea in curtea locuintei si i-au propus minorei sa bea si ea, pentru a face intrecere. Fata a baut cinci pahare de vin, moment in care a intrat in stare de inconstienta.
Angajatii centrului au gasit fata dezbracata in casa batranului
Din cercetari rezulta ca ulterior minora a fost dusa in casa, pe un pat, unde cei trei au intretinut pe rand relatii sexuale cu ea.
La plecare, cei doi tineri au primit de la batran suma de 60 de lei si o sticla de vin.
Fata a ramas singura in casa batranului, fara ca acesta sa anunte autoritatile privind starea acesteia. Cand la poarta lui au ajuns angajati ai centrului, care o cautau pe fata de ceva vreme si care aflasera ce s-a intamplat de la ceilalti doi autori, batranul a recunoscut ca minora este in casa si le-a dat voie sa intre. Fata avea sa fie gasita de doi angajati ai centrului pe un pat, dezbracata si in stare de inconstienta.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti au finalizat ancheta in cazul faptei de viol comise in luna mai a acestui an, la Solca, unde o fata de 15 ani, internata la Centrul de Plasament din localitate, cu grave probleme psihice, a fost violata in casa fostului primar din localitate Alexandru Mirauta.

Din ancheta procurorilor rezulta ca Mirauta, in varsta de 83 de ani, a participat efectiv la comiterea faptei, minora fiind violata pe rand de octogenar si de cei doi minori care au adus-o in casa sa. Inainte de a fi violata, minora a fost imbatata, fapt deosebit de grav avand in vedere ca se afla sub tratament medical psihiatric. De altfel, fata a ajuns la spital in coma alcoolica de gradul II.

Din ancheta politistilor si a procurorilor rezulta ca pe 7 mai 2016, in jurul orei 15.30, minora de 15 ani, internata in Centrul de Plasament „Mihail si Gavril” Solca, se deplasa pe strada din apropierea centrului si a fost acostata de doi tineri, unul dintre ei internat si el in acelasi centru. Fata este diagnosticata cu grave tulburari de comportament cu pulsiuni, fenomene anxioase si intelect la limita, aflandu-se, dupa cum am mai aratat, sub tratament medical psihiatric.

Baietii i-au cerut fetei sa mearga cu ei la locuinta batranului, pentru a intretine relatii sexuale contra sumei de 150 de lei. Din cercetari rezulta ca fata a refuzat, moment in care a fost amenintata. Cei doi minori i-au spus apoi ca oricum nu va face sex cu batranul ci doar il vor pacali si ii vor lua banii. Cert este ca cei trei au ajuns la locuinta lui Mirauta, unde batranul a scos trei sticle de vin de 2,5 litri si a plecat sa faca rost de bani. Cei doi tineri au inceput sa bea in curtea locuintei si i-au propus minorei sa bea si ea, pentru a face intrecere.

Fata a baut cinci pahare de vin, moment in care a intrat in stare de inconstienta. Angajatii centrului au gasit fata dezbracata in casa batranului. Din cercetari rezulta ca ulterior minora a fost dusa in casa, pe un pat, unde cei trei au intretinut pe rand relatii sexuale cu ea.La plecare, cei doi tineri au primit de la batran suma de 60 de lei si o sticla de vin.Fata a ramas singura in casa batranului, fara ca acesta sa anunte autoritatile privind starea acesteia.

Cand la poarta lui au ajuns angajati ai centrului, care o cautau pe fata de ceva vreme si care aflasera ce s-a intamplat de la ceilalti doi autori, batranul a recunoscut ca minora este in casa si le-a dat voie sa intre. Fata avea sa fie gasita de doi angajati ai centrului pe un pat, dezbracata si in stare de inconstienta, scrie Monitorul de Suceava.

Citeste mai multe AICI.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si