Primăria Capitalei lansează o platformă de e-learning, dată fiind suspendarea cursurilor

Primăria Capitalei anunţă că lansează o platformă de e-learning, dată fiind suspendarea cursurilor. Platforma oferă peste 2.000 de ore de învăţare din 10 domenii diferite.

Author: M.A. joi 12 martie 2020 , 11:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Având în vedere suspendarea cursurilor din cauza pandemiei de coronavirus,

Primăria Capitalei, prin PROEDUS, lansează una dintre cele mai inovative şi interactive platforme de e-learning- www.hubproedus.ro, la care pot avea acces zeci de mii de elevi bucureşteni. Este vorba despre activităţi pe care aceştia le pot derula fără a fi expuşi unor factori de risc, prin petrecerea timpului în colectivitate”, a scris, joi, pe Facebook, Gabriela Firea.

Citeste si: Medicul Adrian Streinu-Cercel, despre dezinfectanţii pentru protejarea de coronavirus: Spirtul medicinal nu este bun! Nu foloseşte la nimic!

Potrivit acesteia, platforma oferă peste 2.000 de ore de invăţare, din 10 domenii diferite, în mediul online:

• Limbi străine (Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă şi Italiană)
• Management( Managementul afacerilor, Management de proiect şi leadership)
• Dezvoltare personală (Public speaking, Invaţă să înveţi)

Citeste si: Coronavirusul se modifică! Au apărut primele dovezi că virusul suferă mutații

Fiecare domeniu cuprinde 10 şedinţe de curs. Participanţii pot accesa oricare dintre cursuri în funcţie de vârstă, nivel de pregătire şi preferinţă.

”Tot în cadrul platformei, propunem, că activitate alternativă de învăţare, proiectul «Job de viitor». Profesionişti în diferite domenii le oferă elevilor o perspectivă asupra pieţei muncii din prezent şi viitor, dar şi consiliere şi orientare în carieră. Statisticile arată că 5 din10 absolvenţi de liceu au dificultăţi în a-şi alege facultatea, iar obiectivele principale ale sesiunilor de consiliere ţin de autocunoaştere.

Elevii de liceu vor învăţa să evalueza caracterici şi competenţe personale, relevante pentru piaţa muncii, să acumuleze informaţii referitoare la dinamică meseriilor, să exploreze şi să evalueze toate opţiunile pentru alegerea corectă a ocupaţiei profesionale şi, ulterior, să îşi poată stabili pe termen scurt, mediu şi lung implementarea unui plan de acţiune”, a mai scris Firea.

Aceasta anunţă că pe platformă vor exista sesiuni video care pot fi sursă de inspiraţie pentru elevi în alegerea carierei potrivite.

”Prin această platformă, ne propunem să angrenăm un număr cât mai mare de elevi la nivelul Municipiului Bucureşti, dar şi activităţi de interes pentru copii şi adolescenţi, un concept integrat de învăţare aliniat nevoilor educaţionale. Încurajăm, de asemenea, colaborarea dintre părinti, copii şi cadre didactice pe parcursul întregului proces de învăţare”, a mai scris Firea.

Citeste si: Lucian Mândruță, mesaj emoționant despre soția lui, care lucrează ca medic într-un spital din București: „M-am trezit la patru, de grijă. Sotia mea...”

Platforma va fi actualizată constant, în perioada

următoare, cu diverse activităţi non-formale, cursuri, jocuri, fie înregistrate, fie în regim de live streaming, susţinute de cei aproape 1.000 de profesori bucureşteni înscrişi în programul "Profesor Voluntar PROEDUS 2.0", singurul program de voluntariat dedicat cadrelor didactice, la nivel naţional şi european.

Accesul la toate informaţiile de pe platformă va fi liber şi disponibil în orice moment: www.hubproedus.ro.

Cursurile în învăţământul preuniversitar sunt suspendate în prioada 11- 22 martie. 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vezi online serialul "Hercai" subtitrat in limba romana - Episodul... Vezi online serialul "Hercai" subtitrat in limba romana - Episodul 59, sezonul 1, miercuri, 23 iunie 2021 - VIDEO. Reyyan, in pericol de moarte!
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Un urs a învățat să spargă mașini și acum nu se mai oprește din infracțiuni (Video) Un urs a învățat să spargă mașini și acum nu se mai oprește din infracțiuni (Video)
b1.ro
Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a... Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...
infoactual.ro
De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume! De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume!
infoactual.ro
Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si