VIDEO | Primele imagini din interiorul Catedralei Notre Dame. Ce a mai rămas din simbolul Parisului după incendiu

Un incendiu devastator a distrus Catedrala Notre Dame din Paris. Ce a mai rămas din monumentul istoric.

C.D., marți 16 aprilie 2019 , 09:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ieri seară, în jurul orei 18.50 (19.50 ora României), Catedrala Notre Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul ar fi pornit de la o sursă de încălzire a Catedralei.

Citeste si: Motivul pentru care arde Notre Dame. Ce spun jurnaliștii francezi

În ciuda faptului că pompierii s-au luptat ore în șir cu flăcările, o bună parte din monumentul istoric a fost distrus. Din fericire, au reușit să salveze structura edificiului, potrivit thelocal.fr.

„Putem considera că structura Notre-Dame este salvată şi păstrată în întregime”, a afirmat generalul Jean-Claude Gallet. El a mai adăugat, potrivit Associated Press, că două treimi din acoperișul clădirii au fost distruse, iar un pompier a fost rănit în timpul intervențiilor. Oficialul a anunțat că operațiunile de stingere a incendiului au continuat în cursul nopții.

De asemenea, potrivit primarului Parisului, Anne Hidalgo, cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate.

Au apărut și primele imagini cu interiorul Catedralei. Din păcate, daunele sunt enorme și se poate observa că edificiul este distrus aproape în totalitate.

 

Te-ar putea interesa si