Primul animal sălbatic care a fost diagnosticat cu virusul Sars-Cov-2. Cum l-au descoperit specialiștii

A fost descoperit primul animal sălbatic bolnav de COVID-19. Specialiștii l-au descoperit în Statele Unite, iar virusul s-a extins la mai multe animale din specia lui și nu numai.

Author: Georgiana Balaban marți 15 decembrie 2020 , 22:00

primul animal sălbatic bolnav de coronavirus
Nurca bolnavă de COVID-19.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O nurcă sălbatică a fost diagnosticată cu coronavirus. Acesta a dus la apeluri pentru monitorizarea pe scară largă a faunei sălbatice, potrivit BBC. Virusul s-a extins imediat și la celelalte animale din această specie.

Primul animal sălbatic bolnav de COVID-19

Departamentul de Agricultură al SUA (USDA) a transmis că o nurcă a fost depistată cu Covid-19. Focarele de coronavirus la fermele de blănuri, unde sunt crescute nurci sălbatice, au ucis mii de animale atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Europa.

Din cauza pandemiei generată de virusul Sars-Cov-2, milioane de nurci de crescătorie au trebuit să fie sacrificate în toată Europa.

USDA a declarat că a găsit un caz pozitiv la o „nurcă liberă, sălbatică” din Utah, ca parte a supravegherii faunei sălbatice în jurul fermelor infectate.

Tot mai multe viețuitoare din diferite specii de animale sălbatice au fost prelevate și toate au fost testate negativ, a adăugat agenția. Acesta a declarat că a notificat Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor, dar nu există dovezi că virusul ar fi fost răspândit în populațiile sălbatice din jurul fermelor de nurci infectate.

primul animal sălbatic bolnav de coronavirus
Pui de nurcă bolnav de Coronavirus.[Sursa foto: google]

„Din câte știm, acesta este primul animal liber sălbatic nativ confirmat cu Sars-CoV-2”, a declarat USDA, într-o alertă către Societatea Internațională pentru Boli Infecțioase.

„Descoperirea a creat îngrijorări privind răspândirea coronavirusului în rândul populației de nurci sălbatice”, a declarat dr. Dan Horton, expert în medicină veterinară la Universitatea Surrey din Marea Britanie.

Citeste si: Vaccinul anti-Covid-19 are mai puține efecte adverse decât vaccinul antigripal? Medicul Adrian Marinescu: „Efectele adverse apărute pot să...”

Citeste si: Bilanț coronavirus 15 decembrie. Număr mare de decese în ultimele 24 de ore

Cazul „ întărește nevoia de a efectua supravegherea faunei sălbatice și de a rămâne vigilenți”, a mai adăugat el.

Nurcile sălbatice aleargă de la ferme și se stabilesc în sălbăticie. În Marea Britanie, se crede că există o populație de nurci care a scăpat de la fermele de blănuri cu mulți ani în urmă, dar sunt repartizate slab și rareori intră în contact cu oamenii, a adăugat dr. Horton.

COVID-19 a fost descoperit și la tigrii grădinii zoologice, leii și leoparzii de zăpadă din SUA și la un număr mic de pisici și câini domestici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si