Ucrainenii și-au creat anul acesta propriul miracol de Crăciun. Aceștia continuă să rămână puternici şi uniţi, în ciuda atacurilor rusești care obligă milioane de oameni să stea în beznă totală de sărbători. Preşedintelui Volodimir Zelenski a transmis un mesaj inedit la zece luni de la începerea războiului din Ucraina. Președintele ucrainean a afirmat că, chiar dacă libertatea are un preț mare, sclavia ar costa și mai mult. 

Volodimir Zelenski: Se vor lovi de spiritul nostru de oţel. Iar lupta noastră va continua necontenit. Nu este ameninţată de întreruperi de urgenţă sau planificate. Niciodată nu vom fi lipsiţi de curaj şi statornicie”. 

Citește și: VIDEO| Zelenski nu speră la un miracol de Crăciun: ”Speranţa va veni după disperare, iar moartea va fi învinsă de viaţă”

Teatrul de Operă din Kiev a susținut sâmbătă un concert cu ocazia sărbătorii de Crăciun, în subteran, totul din motive de siguranţă. Artiștii au interpretat colinde internaţionale celebre, dar şi cântece tradiţionale ucrainene. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Ucrainenii au fost încântaţi că pot lua parte la evenimente care să le amintească de perioadele de normalitate, de dinainte de război. 

Citește și: Incendiu puternic într-un azil de bătrâni privat. 20 de oameni au murit

Petro Kachanov, directorul Teatrului de Operă Kiev:  Organizăm acest concert ca să le amintim spectatorilor că, în cele din urmă, Crăciunul vine, orice ar fi, la fel cum va veni şi victoria noastră”. 

Putin a amenințat Ucraina chiar în ziua de Crăciun

Sirenele de raid aerian din Kiev nu s-au oprit nici măcar în prima zi de Crăciun. În Mariupol, oraș capturat de ruși de aproape 8 luni, autoritățile desemnate de Moscova au ridicat un brad în centrul oraşului, dar ucrainenii nu au uitat coșmarul prin care au trecut. 

Citește și: Vladimir Putin spune că Rusia este pregătită pentru a negocia cu Ucraina

Localnic:   Vreau doar pace şi atât. Vreau ca toată lumea să trăiască în pace, pentru că toţi au copii şi este păcat să fii într-o astfel de situaţie. Vreau ca viaţa să revină la normal”. 

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

În tot acest timp, Vladimir Putin a reluat atacurile la adresa Occidentului. Cu toate că liderul de la Kremlin şi-a anulat conferinţa de presă de la sfârşit de an, pentru prima dată în ultimii zece ani, acesta a acordat un interviu televiziunii ruse de stat.

Conducătorul rus s-a declarat sigur că armata sa va distruge sistemul de apărare Patriot pe care Statele Unite îl vor furniza Ucrainei şi susţine că e pregătit de negocieri, dar Kiev ul nu doreşte acest lucru. 

Citește și: Rușii anunță că rachetele Patriot oferite de SUA Ucrainei nu le vor sta în cale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si