Prințul Albert de Monaco infectat cu covid-19

Prințul Albert de Monaco este infectat cu noul coronavirus. Bărbatul a fost depistat pozitiv joi și urmează să se autoizoleze în apartamentul său.

G.B., joi 19 martie 2020 , 17:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În momentul de față, starea sa nu prezintă motive de îngrijorare.

Prinţul Albert II, şeful Statului Monaco, a fost diagnosticat cu Covid-19, dar poate continua să lucreze din apartamentele sale private, "starea sa de sănătate neprezentând nicio îngrijorare", a anunţat joi Palatul, potrivit BFM TV.

"Prinţul Albert II de Monaco, care a fost testat la începutul săptămânii, este pozitiv cu Covid-19. Starea sa de sănătate nu este îngrijorătoare", potrivit unui comunicat al Palatului Princiar, la trei zile după ce ministrul Serge Telle, echivalentul prim-ministrului Principatului, a anunţat că a fost şi el testat pozitiv. 

Albert II "este monitorizat de medicul său şi de specialiştii de la Centre Hospitalier Princesse Grace (CHPG)", a adăugat Palatul. 

Comunicatul este însoţit de un nou apel al prinţului cu privire la măsurile de izolare pentru a lupta cu propagarea virusului. 

Guvernul de la Monaco a anunţat închiderea, începând de sâmbătă, la miezul nopţii, a "locurilor care primesc public, neesenţiale" până la noi ordine, inclusiv cazinouri. 

Prințul Albert de Monaco infectat cu covid-19

Albert al II-lea (Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi; n. 14 martie 1958) este capul Casei Grimaldi și actualul conducător al Principatului Monaco. Este fiul lui Rainier al III-lea de Monaco și al soției acestuia, Grace Kelly.

Citeste si: Informații oficiale: țara europeană care a anunțat că depășit pragul de 10.000 de bolnavi și a înregistrat 20 de decese cauzate de coronavirus

Prințul Albert de Monaco infectat cu covid-19

Prințul Albert de Monaco infectat cu covid-19

Prințul Albert de Monaco a urmat liceul Albert I pe care l-a absolvit în 1976. A petrecut un an pregătindu-se în diferite îndatoriri princiare și s-a înscris la colegiul Amherst în Massachusetts în 1977 sub numele Albert Grimaldi, unde a studiat științe politice, economie, muzică și literatura engleză.

Citeste si: Mesajul de ultimă oră al președintelui Iohannis pentru autorități și pentru românii de pretutindeni: "întreaga lume este într-o situaţie gravă"

În 1982, când Albert avea 24 de ani, mama sa Grace Kelly a murit într-un accident de mașină. Albert a preluat președinția Crucii Roșii Monaco și a fost numit vice-președinte al Fundației Prințesa Grace de Monaco.

Citeste si: Reacția șocantă a locuiorilor din mediul rural după ce s-au închis barurile: ''Îmi iau o bere, pot să o beau în șanț, asta e. Nu e o măsură bună!''

Prințul Albert de Monaco infectat cu covid-19

În prezent, prințul Albert de Monaco a fost diagnosticat cu covid-19. Un nou coronavirus 2019-nCoV (SARS-CoV-2) a fost descoperit în Wuhan, China, și provoacă o pneumonie severă cu mortalitate ridicată. Bolile oamenilor și animalelor provocate de coronavirusuri sunt numite coronaviroze. Coronavirusurile se transmit direct pe cale respiratorie (prin picături) sau fecal/orală.

Citeste si: Care este diferența dintre gripă, alergie și coronavirus

Perioada de incubație a noului coronavirus, este cuprins intre 1 și 14 zile

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si