Priveghi cu dedicatii si mese imbelsugate pentru Bulibasa Daravin Stanescu! Oamenii au petrecut dupa ce el a trecut in nefiinta

Au rasunat cantece de jale si dedicatii pentru Bulibasa Daravin Stanescu de la Iasi, rapus de cancer. Indurerati si cu lacrimi in ochi, romii si-au luat, azi-noapte, ramas-bun de la bulibasa ca de la un rege. S-a cantat, s-a mancat si au curs dedicatiile ca la o paranghelie. ##VIDEO31995##

Editor: Catalin Patru marți 01 noiembrie 2016 , 12:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

E jale mare in comunitatea de romi din localitatea ieseana Dancu! Moartea bulibasei, rapus de o boala crunta, a picat ca focul pe ei. Azi-noapte, s-au adunat cu mic, cu mare, pentru a-si lua ramas-bun de la el!

"Din partea lui Cezar, pentru tatal lui, pentru Daravin, pe care nu-l va uita niciodata! Si promite in fata lui, a rugamintea lui, a facut toate placerile pe care le-a zis el.

Si vrea sa plece asa cum si-a dorit el, ca un rege.", rasuna din microfoane

Stefan de la Barbulesti, insotit de alte trei formatii, au cantat melodii care le-au ajuns la inima romilor indurerati si i-au facut sa arunce cu bani in memoria liderului lor. In semn de respect si admiratie pentru cel care le-a fost bulibasa, rudele si prietenii si-au imprimat tricourile cu fotografia lui Darvin Stanescu.

Romii au intins mese regale cu bauturi scumpe si mancaruri de toate felurile, intr-un cort amenajat special pentru acest priveghi, direct in strada. Pe gratarele incinse, au sfarait toata noaptea fripturile! Totul, pentru ca bulibasa sa plece cu fala si renume pe lumea cealalta. Bancnotele au curs una dupa alta pentru lautari.

Langa scena facuta pentru muzicanti au fost depuse coroane imense de flori, in semn de respect pentru Daravin Stanescu. Sicriul in care se afla defunctul a fost depus intr-o camera, alaturi de mai multe portrete ale bulibasei.
O fotografie a sefului tiganilor era asezata pe o coroana imensa in forma de inima.

Bulibasa Daravin Stanescu a trecut la cele sfinte la varsta de 61 de ani, dupa o lunga lupta cu cancerul. Liderul romilor din Dancu avea cinci copii.

La inmormantare sunt asteptati cel putin o mie de romi din tara, dar si din strainatate.

Imagini extraordinare de la acest priveghi au fost difuzate in  jurnalul Stirilor Kanal D de la ora 12:30


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si