Probleme cu dăunătorii? Apelează la FitoMag!

Oamenii ar trebui să trăiască în armonie cu natura: să existe un echilibru între spațiile naturale și cele locuite de om.Însă, din nefericire, acest lucru nu se întâmpla și oamenii ajung să perturbe lanțul trofic și să determine înmulțirea necontrolată a dăunătorilor.

Author: Andreea Stoica marți 19 ianuarie 2021 , 16:41

FitoMag
FitoMag
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dacă ne referim la orașe, cei mai des întâlniți dăunători sunt insectele, mai exact cele de care se scapă cel mai greu: ploșnițe, gândaci de bucătărie și molii. Aceste insecte nu sunt doar dăunătoare, ci și purtătoare de diferite bacterii și virusuri, astfel încât trebuie mare atenție și eliminarea lor cât mai repede posibil. 

Totuși, de ce se înmulțesc necontrolat? Deoarece mediul creat de om le-a permis. Să luăm ca exemplu gândacii de bucătărie. Aceștia trăiesc de obicei în canalizări, însă sunt atrași și de bucătării, unde găsesc hrană. Se deplasează prin țevile de canalizare în special, însă sunt foarte întâlniți și la ghene. De aceea, blocurile care au tubulatură interioară pentru ghenă, trebuie să asigure igienizarea periodică a acesteia, iar locatarii trebuie să arunce gunoiul doar în pungi sau saci de gunoi speciali. Este necesar și un tratament special, aplicat în fiecare an pentru prevenirea sau înlăturarea gândacilor și a ouălor acestora. Din nefericire, gândacii de bucătărie sunt foarte rezistenți și insecticidele clasice nu au nici un efect asupra lor.

Contrar așteptărilor, aceștia sunt atrași mai mult de bucătării și locuințe curate, astfel încât nu este suficient să ai o casă curată, ci trebuie să înlături gândacii imediat ce i-ai observat. Își pot face cuib în plinte sau chiar și în crăpături, astfel încât trebuie investigată toată locuința. 

Ploșnițele sunt mai puțin întâlnite față de gândaci, însă cu siguranță sunt foarte neplăcute, având în vedere că ciupiturile lor sunt destul de dureroase și că pot transmite boli prin contact direct. Din nefericire, nu este atât de simplu să scapi de ploșnițe, mai ales dacă nu intervii rapid. Poți apela la tot felul de substanțe, însă de cele mai multe ori este nevoie chiar de schimbarea saltelei de pat sau chiar a întregului mobilier, deoarece se ascund foarte bine în crăpături. Dar, așa cum spuneam, poți să le înlături dacă le vezi la timp și dacă acționezi cât mai repede posibil, până să apuce să își construiască foarte multe cuiburi. 

FitoMag
FitoMag

Ultimele, dar nu cele din urmă sunt moliile. Acestea sunt mult mai simplu de eliminat dintre cele menționate până acum. Moliile atacă hainele, în special pe cele din lână și pot provoca pagube însemnate dacă nu sunt eliminate la timp. Pentru molii, exista chiar și soluții preventive, care le țin la distanță. 

Dacă te confrunți cu unul dintre acești dăunători, trebuie să știi că poți achiziționa tratamente speciale, dintr-un magazin online de încredere, așa cum este și FITOMAG. În cazul în care nu știi ce să alegi, reprezentanții magazinului îți vor oferi cele mai bune produse, care te vor ajuta să scapi de gândaci, ploșnițe sau molii. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si