Potrivit comunicatului de presă transmis miercuri de DIICOT, s-a reținut faptul că inculpatul D.D., fost ofițer superior (locotenent- colonel), în cadrul Serviciului Român de Informații (șef grupare sectoare informativ- operative în Direcția Generală de Prevenire și Combatere Terorism din cadrul Serviciului Român de Informații), în prezent în rezervă, a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție, la data de 23.01.2015, pentru fapte de trafic de influență, spălare de bani, folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de

bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în forma participației improprii şi uz de fals.

Citeste si: Medicul care a vindecat cei mai mulți români de coronavirus anunță dezastru: "Noi nu-i putem opri"

Pentru aceste fapte, inculpatul Daniel Dragomir a fost condamnat definitiv la data de 18.06.2020, de Curtea de Apel Bucureşti, la pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 10 luni închisoare cu executare în regim de detenţie, "în prezent inculpatul sustrăgându-se de la executarea acestei pedepse".

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Au fost votate amenzi de 15.000 de lei! Ce contravenție se plătește scump de-acum înainte

"Plecând de la această cercetare penală, şi considerându-se atât nedreptăţit profesional cât şi investigat abuziv, inculpatul D.D. şi-a propus denigrarea unor persoane pe care le aprecia responsabile pentru „distrugerea” carierei, prin arestarea sa de către D.N.A., printre care şi fostul procuror şef al D.N.A, la aceea dată", se precizează în comunicatul DIICOT.

Daniel Dragomir, inițiator al afacerii Black Cube

Dragomir a avut ”în toată această operaţiune de compromitere un rol de iniţiator, dar şi de intermediar şi interfaţă a voinţei infracţionale din partea altor persoane”, arată procurorii DIICOT.

Black Cube a incheiat doua contracte distincte in Romania, unul in martie 2015 avandu-l drept beneficiar pe omul de afaceri Dan Adamescu, iar al doilea in februarie 2016, cu fostul ofiter SRI Daniel Dragomir.

Citeste si: Adio, relaxare! Se trece la folosirea măștii de protecție în toate locurile publice

"În urma anchetei s-a stabilit faptul că, fiind conștient de amploarea şi implicit de impactul pe care ar trebui să îl aibă o astfel de campanie denigratoare, inculpatul D.D. a acceptat ideea cooptării altor persoane interesate de organizarea unei astfel de campanii, persoane care să-i sprijine demersurile atât din punct de vedere financiar cât şi din punctul de vedere al modalităţii efective de valorificare optimă a eventualului rezultat negativ al campaniei în mass – media naţională", se mai spune în comunicatul DIICOT.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si