Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

O mie de hectare de vie, din cele mai bune soiuri, se intind pe dealurile banatene.

Ciorchinii de Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon sau Merlot atarna greu spre pamant.

Au avut si ploaie din belsug, dar si soare bun, care i-a copt mai repede cu o luna.

Toamna nu se numara doar bobocii, se numara si strugurii. La podgoriile din Timis productia este record: 13 tone la hectar. Cu 20% mai mult fata de anul trecut.

Gheorghe Iova, director crame: Practic ciorchinele ramane pe butuc, doar boabele sunt recoltate. Aceste boabe ajung in cupele transportoare pe care le putem vedea, cupe ce duc boabele la nivelul unui vant care arunca frunzele fara si dupa aceea, printr-un gratar, ajung in buncare.

La asa productie buna, si investitia e pe masura. Admistratorii au dat patru milioane de euro pe utilaje de ultima generatie, aduse din Italia, care reusesc sa recolteze mecanic 50 de hectare in 24 de ore.
Dar nimic parca nu egaleaza mainile harnice.  Mai ales daca vorbim despre strugurii de masa, care trebuie taiati cu migala de pe butasi.

-Un Savignon Blanc de mare calitate, care cu siguranta anul acesta isi va spune prezenta atat prin calitate, dar si cantitate.
Producatorii din Timis spera ca vinul alb, care se va face anul acesta, le va aduce multe premii internationale.
In total, din roadele bogate vor rezulta aproximativ cinci milioane de litri de vin si nu mai putin de o suta de etichete.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si