Cadrele didactice din Timiș au protestat în fața Prefecturii municipiului. Un protest similar a avut loc și la Cluj-Napoca.

Aceștia cer salarii mai mari, astfel încât să poată să aibă un trai decent, în contextul scumpirilor. Ei mai cer și sporuririle pe care nu le-ar fi primit niciodată, inclusiv plata orelor suplimentare.

Citește și: Profesoară umilită în public după ce a spus „Bună ziua, fetelor” la ora de curs

„Noi declanșăm referendumul prin care colegii noștri se pot pronunța vizavi de declanșarea acestei forme extreme de protest, care e prevăzută și în legislația specifică mișcării sindicale. E o formă extremă de protest la care suntem obligați să producem atâta vreme cât răspunsurile așteptate din partea Guvernului au întârziat să apară, deși angajamente au fost numeroase. Nu mai putem continua mergând pe această politică a amânării unor decizii care sunt vitale pentru angajații din Educație.", a spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, pentru B1 TV.

Citește și: VIDEO- Proteste ale cadrelor didactice din cauza salariilor: ”Rușine să vă fie”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

„Salarizarea mai mult decât deficitară, salarii mizerabile pentru colegi care au studii superioare de lungă durată, salarii de mizerie pentru colegii care reprezintă personalul nedidactic – 1.900 de lei pe lună, în condițiile în care prețurile la utilități au crescut dramatic și rata inflației e cea pe care o știm cu toții, salariile scăzute ale personalului didactic auxiliar, nemulțumirile existente în rândurile directorilor unităților de învățământ preuniversitar, a contabililor, a secretarilor ne determină să recurgem la această formă de protest”, a

mai spus Marius Nistor.

Profesoară umilită în public după ce a spus „Bună ziua, fetelor” la ora de curs

O profesoară a fost obligată să își ceară scuze în mod public, iar ulterior a fost concediată, după ce "a făcut greșeala" de a li se adresa elevelor cu termenul generic de "fete". 

Profesoara care a spus „Bună ziua, fetelor” ("good afternoon, girls") la ora de curs a fost forțată  să-și ceară scuze  într-un conflict de gen cu elevele.

Citește și:  FOTO- O mamă și-a predat prorpiul copil autorităților, după ce fiul ei a comis o crimă: „Nu-l pot lăsa să plece nicăieri”

O profesoară susține că a fost umilită după ce a fost obligată să-și ceară scuze elevilor de la o școală privată de fete pentru că le-a numit fete.

Cazul incredibil a avut loc la o școală privată de fete cu taxe piperate de școlarizare, potrivit  Fox News.

Citeste si: Cristina Cioran, destăinuiri cu lacrimi în ochi despre momentul în care și-a adus pe lume fiica. „Este inimaginabil. Te simți mic și vinovat că ai făcut ceva.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce temperaturi vor fi la mare în weekendul 20-21 iulie 2024?- radioimpuls.ro

Elevele de 12-13 ani s-au plâns de exprimarea profesoarei și au spus că nu toată lumea din clasă s-a identificat ca femeie.

Potrivit sursei citate, profesoara de filosofie și educație religioasă a fost nevoită să își ceară scuze după ce a spus „bună ziua, fetelor” la începutul lecției.

Elevii și-au scris toate numele și pronumele pe tablă a doua zi, unul dintre copii folosind pronumele ei/ele (they/them).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si