Profesorul de matematică din Piatra Neamț care cerea poze nud de la eleve, repus în funcție de instanță

Profesorul de matematică din Piatra Neamţ, Cristian Pipirigeanu, anchetat penal pentru hărţuire sexuală după ce i-a cerut poze nud şi a ameninţat o elevă, ar putea să se întoarcă la catedră. Cel puțin asta a stabilit o instanță judecătorească pe care inspectoratul școlar județean o va ataca cu recurs.

Author: Razvan Ilie joi 08 iulie 2021 , 21:10

Profesorul de matematică din Piatra Neamt a fost anchetat penal pentru hărţuire sexuală[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La începutul acestui an, presa relata că profesorul Cristian Pipirigeanu din Piatra Neamț a încercat să abuzeze sexual, în mediul online, una dintre elevele sale.

Tânăra, în vârstă de 21 de ani, era eleva liceului la seral, în clasa la care Cristian Pipirigeanu preda matematică. Ea a povestit că profesorul i-a cerut poze nud, iar apoi a folosit cuvinte obscene.

Citeste si: Batuta pentru ca fetita facea galagie

Prădător sexual, repus în funcție de instanță 

Cadrul didactic, care era titular la Şcoala Gimnazială din comuna Dumbrava Roşie şi la Şcoala Regina Maria din oraşul Bicaz, a fost înlăturat din învăţământ, în martie 2021, după ce îşi dăduse demisia de la liceul tehnologic unde a avut loc scandalul. 

În urmă cu câteva zile, instanţa de contencios administrativ de la Tribunalul Neamţ, acolo unde profesorul a contestat decizia de desfacere a contractului de muncă, a decis că măsura nu este legală. Sentinţa de reîncadrare pe post nu este definitivă şi a luat prin surprindere conducerile Inspectoratului Şcolar şi a celor două şcoli.

Citeste si: VIDEO| Agresorul sexual din scara blocului a fost prins

Inspectorul școlar: Va trebui să acceptăm hotărârea instanţei

„Am auzit despre faptul că profesorul Pipirigeanu ar fi avut câştig de cauză, dar până nu primim hotărîrea şi motivarea acesteia nu ne putem pronunţa. Noi suntem pentru respectarea legii şi, desigur, că va trebui să acceptăm hotărârea instanţei, în caz că va rămâne definitivă. Vom face şi noi recurs, ca instituţie, pentru că suntem parte în proces, aşa cum sunt sigur că vor face şi cele două unităţi şcolare la care cadrul didactic era titular“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ, Mihai Obreja, inspector şcolar general.

"Categoric vom face recurs"

Inspectorul școlar consideră că faptele imputate profesorului sunt incompatibile cu prevederile Statutului cadrelor didactice, care a încălcat prevederile cel puţin unuia dintre articolele Legii 1/2011, a Educaţiei, aducând prin comportamentul său grave atingeri învăţămîntului.

Şi directorul Şcolii din Dumbrava Roşie, Dumitru Ţuvichi, era uimit de prevederile deciziei judecătoreşti: „Din câte am înţeles, domnul profesor Pipirigeanu a primit câştig de cauză în instanţă. Categoric, vom face recurs. Nu pot comenta decizia instanţei, dar şi noi avem un punct de vedere şi va trebui să fim consecvenţi acestuia“.

Unul dintre mesajele trimise de profesorul de matematică: 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si