Noi surprize de la meteorologi. Prognoza ANM pe următoarele două săptămâni

Prognoza ANM pe următoarele două săptămâni aduce noi surprize: episoadele de încălzire a vremii sunt urmate de câteva zile de răcire, iar vremea frumoasă este urmată de reprize de ploi, averse și descărcări electrice.

Author: Razvan Ilie Monday 07 June 2021 , 12:18

În intervalul 13 - 15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa două grade, dar ulterior vom asista la un proces de încălzire treptată, spre maxime de 28-30 de grade[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Următoarele două săptămâni (7- 20 iunie) vor fi caracterizate de o vreme oscilantă, în care media temperaturilor maxime va ajunge la 26-30 de grade Celsius, iar probabilitatea de apariţie a ploilor pe arii extinse se menţine ridicată.

Vor fi două episoade de ploi, averse și descărcări electrice, atât în intervalul 10- 14 iunie, cât şi după 17 iunie, după cum arată prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Citeste si: Anunțul meteorologilor: Vreme extrem de rece și ploi moderate cantitativ

Prognoza pe regiuni pentru următoarele 2 săptămâni

Vremea în Banat

Până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de aproximativ 13 grade.

În intervalul 13- 15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa două grade, dar ulterior vom asista la un proces de încălzire treptată, de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne 15 grade, valori normale în această regiune pentru a doua decadă a lunii iunie.

Ploi pe arii extinse şi posibil local însemnate cantitativ se vor semnala în intervalul 10- 14 iunie. Temporar, va fi ridicată probabilitatea de apariţie a ploilor slabe şi în intervalul 15- 20 iunie.

Crişana

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25- 26 de grade, iar cea a minimelor de aproximativ 13 grade.

În intervalul 13- 15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa două grade, dar ulterior vom avea un proces de încălzire treptată a vremii de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 27 de grade, iar cea a minimelor 14 grade, valori normale pentru a doua decadă a lunii iunie.

Ploi, mai ales averse şi posibil local însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10- 14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariţie a averselor şi în intervalul 16- 20 iunie.

Citeste si: Horoscop 7 iunie 2021. Zodiile lovite de ghinion. Încep săptămâna cu stângul

Vremea în Transilvania

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 24- 25 de grade, iar cea a minimelor de 11- 12 grade.

În intervalul 13- 15 iunie, temperaturile maxime şi minime vor scădea uşor, aproximativ cu două grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variaţii de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 12 grade, valori normale în regiune pentru a doua decadă a lunii iunie.

Temporar, în intervalul 10- 14 iunie, precum şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni va fi ridicată probabilitatea de apariţie a averselor, local însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice.

Vremea în Transilvania: Temporar, în intervalul 10 - 14 iunie, precum şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni va fi ridicată probabilitatea de apariţie a averselor, local însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice.[Sursa foto: Pixabay]

Maramureş

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea a minimelor va fi de 11- 12 grade.

În intervalul 12- 15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2- 3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variaţii de la o zi la alta, astfel încât, în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 13 grade, valori normale în regiune.pentru a doua decadă a lunii iunie.

Averse pe arii extinse şi posibil însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10- 14 iunie. Temporar, probabilitatea de apariţie a averselor şi a descărcărilor electrice va fi ridicată şi în intervalul 17- 20 iunie.

Vremea în Moldova

Până la sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25- 26 de grade, iar cea a minimelor de 10- 11 grade.

În intervalul 13- 15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2- 3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18- 20 iunie media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obişnuite în această regiune în a doua decadă a lunii iunie.

Regimul pluviometric va fi deficitar, dar ploi în general slabe îşi pot face apariţia în unele zile ale intervalului de referinţă, îndeosebi în zona deluroasă.

Dobrogea

Pe parcursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu medii ale temperaturilor maxime de 23- 25 de grade şi ale celor minime de 15- 16 grade, variaţiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. Totuşi intervalul 13- 15 iunie se estimează a fi răcoros, în condiţiile în care valorile acestor medii vor putea fi mai scăzute cu 2- 3 grade.

În prima săptămână vor fi aproape zilnic perioade cu fenomene asociate instabilităţii atmosferice, iar ulterior doar în puţine zile se vor semnala local averse, în general slabe cantitativ, posibil însoţite de descărcări electrice.

Vremea în Muntenia

Până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de 13- 14 grade.
În intervalul 13- 15 iunie, aceste medii vor scădea cu aproximativ două grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât, pe 18- 20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obişnuite în această regiune în a doua decadă a lunii iunie.
Vor fi fenomene specifice instabilităţii atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare în intervalele 5- 7, 8- 9 şi 10- 12 iunie, iar ploi de scurtă durată, în general slabe, posibil însoţite de descărcări electrice, se pot semnala în celelalte zile ale celor două săptămâni.

Oltenia

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 26 de grade, iar a temperaturilor minime de 13- 14 grade.

În intervalul 13- 15 iunie, temperaturile maxime şi minime vor scădea cu aproximativ două grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât, pe 18- 20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 15 grade, valori normale în această regiune în a doua decadă a lunii iunie.

Vor fi fenomene specifice instabilităţii atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare în intervalul 10- 12 iunie, însă local averse, posibil însoţite de descărcări electrice, se pot semnala în oricare zi din perioada celor două săptămâni..

Cum va fi vremea la munte

În cursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic şi în această regiune, cu medii ale temperaturilor maxime de 15- 17 grade şi ale celor minime de 6- 8 grade, variaţiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse.

În intervalul răcoros 13- 15 iunie, care se estimează că va face excepţie de la această evoluţie, valorile acestor medii vor fi mai scăzute cu aproximativ două grade.

Zilnic, se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice, dar aversele local însemnate cantitativ, însoţite de frecvente descărcări electrice, vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în toate masivele în intervalul 10- 14 iunie şi în unele zile din a doua parte a intervalului de referinţă.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Nicolas își pierde răbdarea! Vrea din ce în ce mai tare să formeze un cuplu cu Kinga,... Nicolas își pierde răbdarea! Vrea din ce în ce mai tare să formeze un cuplu cu Kinga, care este nehotărâtă: „Simt că tu nu vrei să-ți faci o relație aici”
kfetele.ro
A murit Peter Imre! „Drum lin, fratele meu mai mare!” A murit Peter Imre! „Drum lin, fratele meu mai mare!”
spotmedia.ro
În câteva luni, Veneția nu se va mai putea vizita decât contra cost În câteva luni, Veneția nu se va mai putea vizita decât contra cost
spotmedia.ro
Povestea impresionantă a lui Technoblade, cel mai bun jucător de Minecraft care a murit... Povestea impresionantă a lui Technoblade, cel mai bun jucător de Minecraft care a murit la 23 de ani
b1.ro
Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 3 – 9 iulie 2022. Gemenii au o perioadă... Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 3 – 9 iulie 2022. Gemenii au o perioadă favorabilă pentru investiții și achiziții
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Românii au bani și nu știu de ei. Țara noastră este în vârful unui top întocmit de... Românii au bani și nu știu de ei. Țara noastră este în vârful unui top întocmit de Banca Mondială
doctorulzilei.net
Alzheimer: 10 semne timpurii care prevestesc temuta maladie Alzheimer: 10 semne timpurii care prevestesc temuta maladie
romaniatv.ro
Cătălin Botezatu a ajuns de urgență la spital. Diagnosticul crunt pus de medici Cătălin Botezatu a ajuns de urgență la spital. Diagnosticul crunt pus de medici
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si