Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Anunț surprinzător de la ANM pentru septembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat vineri dimineața prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Nu scăpăm de vremea călduroasă în prima jumătate a intervalului analizat.

Author: Sorin Negru vineri 19 august 2022 , 08:37

prognoza anm

Prognoza ANM. Regimul ploilor, revine la normal, ar putea fi chiar excedentar

[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În ultima săptămână din luna august,  dar și în prima din septembrie, temperaturile  vor fi mai ridicate decât cele normale, în cea mai mare parte a țării, anunță ANM.

Citeste si: O furtună puternică a lovit Corsica. Vântul a atins 220 km/h

Ploile vor fi excedentare în următoarea săptămână în jumătatea de sud-vest a țării, dar mai ales în zona de munte aferentă.

Cel mai surprinzător anunț făcut de ANM este acela că, în primele 20 de zile din septembrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice perioadei.

Citeste si: O furtună puternică a lovit Corsica. Vântul a atins 220 km/h

Din fericire, regimul de precipitații revine la normal după o vară extrem de secetoasă.

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni 

Săptămâna 22.08.2022

– 29.08.2022
Temperatura aerului. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și estice.

Cantitățile de precipitații. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de sud-vest a țării, dar mai ales în zona de munte aferentă, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Săptămâna 29.08.2022 – 05.09.2022
Temperatura aerului. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în est și sud-est.

Cantitățile de precipitații. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile vestice, dar și local deficitare în cele estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 05.09.2022 – 12.09.2022
Temperatura aerului. Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Citeste si: Ploaia a trecut, seceta a rămas

Săptămâna 12.09.2022 – 19.09.2022
Temperatura aerului. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, mai ales în estul și sud-estul țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile vestice, nordice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si