Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani! Cum va fi vremea in intervalul 27 august - 9 septembrie

Administratia Nationala de Metetorologie a publicat prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani.

Author: M. P. marți 28 august 2018 , 09:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prognoza meteo 27 august – 9 septembrie in Muntenia

In Muntenia, vremea va fi calduroasa pana pe data de 3 septembrie, iar temperaturile medii diurne vor avea variatii de la o zi la alta, dar se vor situa, in general, intre 30 si 33 de grade. Apoi, vremea se va racori, maximele termice vor marca o scadere pana la valoarea de 28 de grade, valoare ce se va mentine constanta in intervalul 4 – 9 septembrie.

in prima parte a intervalului de prognoza, media temperaturilor minime va fi de 18 grade, urmand ca intre 30 august si 1 septembrie temperatura medie nocturna sa se situeze in jurul valorii de 17 grade.

Prognoza meteo 27 august – 9 septembrie in Banat

In Banat, in primele zile ale intervalului de prognoza, regimul termic diurn va fi in crestere usoara de la o zi la alta, astfel incat temperaturile maxime vor atinge 31 de grade, pe 31 august si 1 septembrie, pornind de la o valoare medie regionala de 22 – 23 de grade in prima zi de prognoza. In intervalul 2 – 9 septembrie nu vor mai fi variatii termice importante, iar valorile diurne vor fi de aproximativ 28 – 29 de grade. Temperaturile nocturne vor avea usoare variatii, dar pe intreg parcursul celor doua saptamani de prognoza se vor incadra, in medie, intre 14 si 16 grade.

Prognoza meteo 27 august – 9 septembrie in Crisana

In Crisana, temperaturile maxime vor fi in crestere, de la o medie de 24 de grade in prima zi a intervalului de prognoza, pana in jurul valorii de 30 de grade, pe 31 august si 1 septembrie. Ulterior, regimul termic diurn va marca o usoara scadere, iar media regionala a maximelor se va mentine constanta, in jurul a 28 de grade, pana la finalul celei de-a doua saptamani de prognoza.

Valorile termice nocturne vor marca usoare variatii in prima saptamana, cand se vor situa, in general, intre 13 si 16 grade, dar se vor mentine relativ constante in cea de-a doua saptamana, cand se vor situa in jurul unei valori medii de 14 grade.

Prognoza meteo 27 august – 9 septembrie in Transilvania

In Transilvania, intre 27 si 30 august, vor fi temperaturi maxime de 27 – 28 de grade, caracterizand o vreme apropiata de normal din punct de vedere termic.

Pe 29 – 30 august valorile diurne vor fi usor mai ridicate, spre 29 – 30 de grade, in medie, apoi vor marca o scadere, astfel incat intre 4 si 9 septembrie se vor situa in jurul unei valori medii de 26 de grade, apropiata de norma perioadei. Temperaturile minime vor fi mai ridicate in primele zile ale intervalului de prognoza, cand media acestora va fi de aproximativ 15 grade.

Prognoza meteo 27 august – 9 septembrie in Muntenia

In Muntenia, vremea va fi calduroasa pana pe data de 3 septembrie, iar temperaturile medii diurne vor avea variatii de la o zi la alta, dar se vor situa, in general, intre 30 si 33 de grade. Apoi, vremea se va racori, maximele termice vor marca o scadere pana la valoarea de 28 de grade, valoare ce se va mentine constanta in intervalul 4 – 9 septembrie. in prima parte a intervalului de prognoza, media temperaturilor minime va fi de 18 grade, urmand ca intre 30 august si 1 septembrie temperatura medie nocturna sa se situeze in jurul valorii de 17 grade.

Prognoza meteo 27 august – 9 septembrie in Banat

In Banat, in primele zile ale intervalului de prognoza, regimul termic diurn va fi in crestere usoara de la o zi la alta, astfel incat temperaturile maxime vor atinge 31 de grade, pe 31 august si 1 septembrie, pornind de la o valoare medie regionala de 22 – 23 de grade in prima zi de prognoza. in intervalul 2 – 9 septembrie nu vor mai fi variatii termice importante, iar valorile diurne vor fi de aproximativ 28 – 29 de grade.Temperaturile nocturne vor avea usoare variatii, dar pe intreg parcursul celor doua saptamani de prognoza se vor incadra, in medie, intre 14 si 16 grade.

Prognoza meteo 27 august – 9 septembrie in Crisana

In Crisana, temperaturile maxime vor fi in crestere, de la o medie de 24 de grade in prima zi a intervalului de prognoza, pana in jurul valorii de 30 de grade, pe 31 august si 1 septembrie. Ulterior, regimul termic diurn va marca o usoara scadere, iar media regionala a maximelor se va mentine constanta, in jurul a 28 de grade, pana la finalul celei de-a doua saptamani de prognoza. Valorile termice nocturne vor marca usoare variatii in prima saptamana, cand se vor situa, in general, intre 13 si 16 grade, dar se vor mentine relativ constante in cea de-a doua saptamana, cand se vor situa in jurul unei valori medii de 14 grade.

Prognoza meteo 27 august – 9 septembrie in Transilvania

In Transilvania, intre 27 si 30 august, vor fi temperaturi maxime de 27 – 28 de grade, caracterizand o vreme apropiata de normal din punct de vedere termic. Pe 29 – 30 august valorile diurne vor fi usor mai ridicate, spre 29 – 30 de grade, in medie, apoi vor marca o scadere, astfel incat intre 4 si 9 septembrie se vor situa in jurul unei valori medii de 26 de grade, apropiata de norma perioadei. Temperaturile minime vor fi mai ridicate in primele zile ale intervalului de prognoza, cand media acestora va fi de aproximativ 15 grade.


Prognoza meteo 27 august – 9 septembrie in Maramures

In Maramures, in decursul primei saptamani de prognoza, vremea se va incalzi usor de la o zi la alta, astfel incat maximele diurne vor creste de la 26 de grade in prima zi, spre 29 – 30 de grade, pe 31 august si 1 septembrie. Ulterior, regimul termic diurn va fi in usoara scadere, iar in intervalul 3 – 9 septembrie se va concretiza prin valori medii de 26 – 27 de grade, apropiate de mediile multianuale ale perioadei. Media temperaturilor minime va avea o evolutie oscilanta, cu valori ce vor scadea de la 15 grade in prima zi, spre 12 – 13 grade, pe 30 si 31 august, pentru ca ulterior, intre 1 si 3 septembrie, sa creasca din nou, spre 14 grade.

Prognoza meteo 27 august – 9 septembrie in Moldova

In Moldova, in intervalul 27 august – 2 septembrie, temperaturile maxime vor avea variatii de la o zi la alta si se vor situa, in medie, intre 27 si 30 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 28 si 31 august, precum si pe 1 septembrie. Dupa aceasta data, regimul termic diurn se va mentine constant si se va caracteriza prin valori medii apropiate de normele perioadei, de aproximativ 26 de grade, pana la finalul celor doua saptamani de prognoza. Temperaturile minime nocturne, de aproximativ 17 grade la inceputul intervalului de prognoza, vor scadea spre 14 grade, pe 30 si 31 august, iar in prima decada a lunii septembrie se vor situa, in medie, intre 14 si 16 grade. Pe 28 august se vor semnala averse la nivel local, iar pentru celelalte zile ale intervalului de prognoza se estimeaza ca probabilitatea pentru ploi slabe, trecatoare, va fi mai ridicata dupa data de 2 septembrie.

Prognoza meteo 27 august – 9 septembrie in Dobrogea

In Dobrogea, in prima saptamana a intervalului de prognoza, temperaturile maxime se vor situa in jurul unei medii regionale de 30 de grade, caracterizand o vreme calda, chiar calduroasa in orele amiezelor. Ulterior, in intervalul 3 – 9 septembrie, regimul termic diurn va marca o scadere si media maximelor, apropiata de norma perioadei, va fi de aproximativ 27 de grade. Temperaturile nocturne vor avea usoare variatii pe parcursul celor doua saptamani ale prognozei, dar tendinta generala va fi de scadere, de la aproximativ 20 de grade la inceput, spre 17 grade la finalul celei de-a doua saptamani. Pe parcursul primei saptamani a intervalului de prognoza nu se vor semnala precipitatii, iar in cea de-a doua saptamana apar conditii pentru ploi slabe, trecatoare

Prognoza meteo 27 august – 9 septembrie in Oltenia

In Oltenia, in prima saptamana, vremea va fi calda. Temperaturile medii diurne vor creste treptat, de la 27 de grade pe data de 27 august, pana la 32 de grade pe 1 septembrie, apoi, in intervalul 2 – 4 septembrie, valorile termice vor marca o usoara scadere, pana la o medie de 28 de grade, care va ramane constanta pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Temperaturile medii nocturne se vor incadra intre 16 si 18 grade in intervalul 27 august – 3 septembrie, dupa care vor scadea usor si treptat, pana la o medie regionala de 14 – 15 grade, ce se va mentine constanta in intervalul 4 – 9 septembrie. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata pe 27 august, cand aversele se vor semnala pe arii relativ extinse si, din nou, intre 3 si 9 septembrie, cand doar izolat si trecator, va ploua slab.

Prognoza meteo 27 august – 9 septembrie la munte

Temperaturile medii diurne nu vor avea variatii semnificative de la o zi la alta si vor fi cuprinse intre 18 si 20 de grade, in prima saptamana a intervalului de prognoza. in saptamana a doua, pe fondul unei usoare tendinte de scadere a regimului termic, valorile termice se vor situa in jurul unei medii de 16 grade. in intervalul 27 august – 2 septembrie, temperaturile minime vor marca o scadere de la 12 grade in data de 27 august, pana spre 9 grade pe 30 august, apoi vor creste treptat de la o zi la alta, pana la 11 grade pe 1 si 2 septembrie. in cea de-a doua saptamana de prognoza, temperaturile nocturne se vor mentine constante, in jurul unor valori medii de 8 – 9 grade. Vor fi averse pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ pe 27 si 28 august, apoi probabilitatea pentru ploi de scurta durata va fi mai ridicata dupa 1 septembrie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Avertizare ANM: Cod portocaliu de caniculă! România, lovită de un val de praf saharian Avertizare ANM: Cod portocaliu de caniculă! România, lovită de un val de praf saharian
spotmedia.ro
Hic Rhodos, hic salta, Clotilde! Hic Rhodos, hic salta, Clotilde!
spotmedia.ro
De ce Facebook și YouTube nu fac față asaltului de mesaje anti-vaccin? De ce Facebook și YouTube nu fac față asaltului de mesaje anti-vaccin?
b1.ro
Veste foarte proastă pentru românii care pleacă la mare pe A2. Autorităţile s-au gândit... Veste foarte proastă pentru românii care pleacă la mare pe A2. Autorităţile s-au gândit să facă asta tocmai acum
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si