VIDEO | 24 de ore: Ba iarnă, ba vară

Chiar și cu două anotimpuri, așa cum am fost sfătuiți să ne obișnuim, vremea rămâne imposibil de înțeles și ne aruncă din vară, în iarnă mai repede decât ne-am fi așteptat vreodată. În 48 de ore, am avut parte de soare arzător şi de ninsoare. Acolo unde n-au căzut fulgi mari, grindina a albit drumuri, case și mașini.

Author: A.M.S. luni 25 mai 2020 , 19:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cerul s-a rupt parcă în pietre de gheață pe care le-a aruncat cu forță peste centrul și sudul țării. Preț de câteva minute, cât a durat ploaia cu gheață, vuietul a fost asurzitor...

Grindina s-a depus în mormane și ca să nu sufoce răsadurile de căpșuni, oamenii au folosit lopata. Se putea însă și mai rău dacă ne gândim că în stațiunea montană Mărișel din Cluj și la poalele munților Parâng a nins cum rar am văzut chiar și-n decembrie. În Capitală, în schimb, parcă a fost alt anotimp.

Media temperaturilor din ultimele 10 zile

În ultimele 10 zile media temperaturilor din țară nu a depășit 18 grade Celsius, fenomen care face din această lună mai una dintre cele mai reci de când se fac măsurători în România.

Meteorologii ne transmit că ultima lună de primăvară va fi răcoroasă până la final și chiar dacă suntem cu un pas în vară, norii tot ne rezervă surprize.

"Începând de astăzi de la ora 12 și până pe 27 mai la ora 23 ne vom afla sub incidența unei atenționări meteorologice, interval în care în cea mai mare parte a țării- vor fi instabilități accentuate care se vor caracteriza prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată", a declarat Elena Mateescu, meteorolog.Temperaturile vor urca vertiginos după 1 iunie. Abia atunci vom putea spune cu adevărat că am intrat în sezonul cald.

Citeste si: Grindina a făcut ravagii în mai multe în România

Citeste si: Tornadă apărută în Bihor. Meteorologii au emis o avertizare specială până miercuri- FOTO

Citeste si: Vremea rea a făcut ravagii în România. Mai multe localități, lovite de grindină


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si