Veste bună: Programul teraselor se va prelungi

Programul teraselor se va prelungi până la ora 24:00, a anunţat premierul Ludovic Orban. Decizia urmează să fie adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Andreea Stoica, vineri 14 august 2020 , 11:06

Veste bună: Programul teraselor se va prelungi
Veste bună: Programul teraselor se va prelungi
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că programul teraselor se va prelungi până la ora 24, acesta fiind în prezent doar până la ora 23. Urmează ca decizia va fi adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Premierul a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Dolj, dacă are în vedere să schimbe anumite măsuri legate de starea de alertă după ce acesta va fi prelungită.

Anunţul făcut de premierul Ludovic Orban

“Am avut mai multe solicitări legate de prelungirea programului până la ora 24:00 pentru terase şi ne-am dat acordul. Va exista o decizie, dacă nu cumva a şi fost adoptată a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a prelungi programul până la ora 24:00”, a afirmat Orban.

 Programul teraselor se va prelungi
Programul teraselor se va prelungi

Citeste si: Şedinţă de Guvern: Ce proiecte se află pe ordinea de zi?

Ludovic Orban a spus că alte solicitări au fost legate de sportivi şi de corpul diplomatic.

“Sunt chestiuni mai mici, legate de prezenţa sportivilor la loturile naţionale, a sportivilor care activează în alte ţări, să se permită fără a se aplica regulile de izolare. De asemenea, câteva chestiuni legate de diplomaţie şi de corpul diplomatic”, a explicat premierul Orban.

Starea de alertă se prelungeşte

Guvernul se reuneşte în sedinţă, vineri, având pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând din 16 august, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citeste si: Descoperire șocantă. Particule de coronavirus, detectate în aer la 5 metri de un pacient

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că, înaintea şedinţei de Guvern, va fi o întrunire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), în contextul hotărârii care prevede prelungirea stării de alertă.

„Începând cu data de 16 august 2020 se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de 2 / 2 COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, şi prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”, arată proiectul de hotărâre afişat pe site-ul Executivului.

Citeste si: Medicul care aruncă bomba despre testele de coronavirus: ”Dacă un test din 6 e pozitiv, toate sunt declarate la fel”

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si