Programul Rabla 2021: Schimbare radicală așteptată de toți șoferii români

Programul Rabla va suferi o modificare majoră în 2021, de care vor beneficia deopotrivă cumpărătorii de mașinii, dar și dealerii care le vând. Schimbarea radicală așteptată de toată lumea va permite accesarea programului și de către cei care nu au o mașină veche de casat.

Author: Andreea Bolocan miercuri 11 noiembrie 2020 , 15:29

programul rabla 2021 romania auto masini second hand
Programul Rabla 2021: Schimbare radicală așteptată de toți șoferii români[Sursa foto: europafm.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Proiectul venit din partea Ministerului Mediului, aflat în dezbatere publică, prevede că nu doar persoanele fizice vor putea ceda dreptul de a folosi o primă de casare, ci și firmele, școlile, organizațiile neguvernamentale, instituțiile publice sau alte tipuri de deținători de mașini vechi.

Dacă măsurile cuprinse în noul ordin vor fi aprobate, primele de casare vor putea fi transferate de la o persoană fizică la alta (se întâmplă și acum), dar și de la o persoană fizică la una juridică, de la o persoană juridică la una fizică și de la o persoană juridică la o altă persoană juridică. Ultimele două situații s-au mai aplicat în trecut, ceea ce permitea dealerilor auto să „caseze” mașini în numele cumpărătorilor.

Vă amintiți, desigur de ofertele de mașini cumpărate prin programul Rabla, chiar și pentru cei care nu aveau mașini de casat.

Practic, dealerul auto făcea rost de o mașină pe care o casa în numele cumpărătorului. Ulterior, această posibilitate a dispărut, odată cu obligația ca persoanele juridice să fie proprietari ai mașinii date la casat.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: În ce condiții se suspendă dreptul de a conduce. 10 motive pentru care poți rămâne fără permisul de conducere

Citeste si: Cum îți alegi motorul ideal pentru o nouă mașină. Află mai multe detalii despre motoarele diesel sau benzină

Noul ordin de ministru va permite transferul liber al cuponului de casare, iar în cazul persoanelor juridice termenul de proprietar din ghidul de finanțare al programului Rabla va fi înlocuit cu cel de „solicitant”

Totodată, proiectul de ordin suspus dezbaterii publice prevede simplificarea întregului proces prin eliminarea unor documente. Astfel, dispare declarația pe propria răspundere, în formă autentificată de notarul public, prin care beneficiarii își exprimă în mod explicit opțiunea de a achiziționa autovehiculele noi pe numele lor la sfârșitul perioadei de leasing, în cazul în care aceștia au obținut finanțare în baza unor astfel de contracte. Aceasta va fi înlocuită cu o mențiune ce va fi introdusă în nota de înscriere, document ce trebuie doar semnat de beneficiar, nu și autentificat la notar.

Recent, Guvernul a introdus prevederi noi în programul Rabla, printre care și posibilitatea de a cumpăra mașini second hand prin programul Rabla Plus

De asemenea, se va elimina și necesitatea prezentării unui certificat de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului persoană juridică, pentru cazurile în care autovehiculul uzat nu este înregistrat la sediul social al acesteia.

Pentru corectarea datelor prezente în aplicația informatică se vor ocupa, în anumite situații, producătorii validați, nu reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu, ca în prezent pentru a eficientiza derularea programului Rabla Clasic.  

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului- radioimpuls.ro

Sursa: Promotor


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si